Noter

Under Årsredovisning - Noter kan du lägga till så kallade noter till årsredovisningen.

Årsredovisningen måste innehålla noter, där du ska ge extra information om de olika posterna i bokslutet för att ge en rättvisande bild. Till flera av tilläggsnoterna finns också en textruta där du kan ange mer information om det behövs.

Programmet kommer automatiskt att skapa de flesta noter som behöver lämnas i årsredovisningen och ange aktuellt belopp som detta program hanterar. Du kan ange föregående års saldo manuellt.

Du ser vilka konton som saldot baseras på när du klickar på i-symbolen.

I balans- och resultaträkningen ska tydliga hänvisningar göras till noterna, vilket programmet anger automatiskt.

Lägg till noter

Gör så här för att lägga till noter:

1. Välj Noter.
  2. Markera en eller flera noter i listan som ska vara med.

Om du lagt till en not

Gör så här:

1. Fyll i de fält där uppgifter inte kunnat hämtas från programmet.
  2. Välj Spara.

Ta bort noter

Vill du ta bort en eller flera noter gör du så här:

1. Välj Noter.
  2. Avmarkera den eller de noter i listan som inte ska vara med.

Ändra belopp i en not

1. Välj Ändra om du vill korrigera ett angivet belopp för innevarande och föregående år.

Är beloppet felaktigt måste du låsa upp deklarationen och rätta felet där.

Relaterade avsnitt

Årsredovisning

Bolagsverket - Tilläggsupplysningar