U bent hier: Veelgestelde vragen > Financieel > Hoe kan ik een nieuw boekjaar aanmaken of wijzigen?

Hoe kan ik een nieuw boekjaar aanmaken of wijzigen?

U vindt de instellingen voor boekjaren onder Instellingen – Boekjaren en openingsbalans. Hier kunt u ook een nieuw boekjaar aanmaken door op Nieuw boekjaar te klikken. Visma eAccounting Standaard stelt automatisch voor om het nieuwe boekjaar te laten beginnen waar het vorige boekjaar is geëindigd.

Wanneer u een boekstuk of factuur registreert met een datum die buiten het huidige boekjaar valt, dan wordt u gevraagd of u een nieuw boekjaar wilt aanmaken.

Als u de instellingen van een boekjaar wilt wijzigen, dan selecteert u het boekjaar en kiest u Bewerk. U kunt dan het boekjaar langer of korter maken door de einddatum aan te passen.

De boekdatum van een boeking bepaalt tot welk boekjaar deze behoort, zodat u het boekjaar niet zelf hoeft te selecteren. Lees meer in Boekjaren en openingsbalans.

Zoekwoord: nieuw boekjaar