Hoe markeer ik een factuur als betaald?

Onder Kas- en banktransacties markeert u uw rekening-courant en kiest u Nieuwe banktransactie. U kunt de betaaldatum, de referentie en het bedrag handmatig invoeren aan de hand van het bankafschrift.

Als het programma een overeenstemmende factuur vindt, wordt de factuur rechts geopend en kunt u die accepteren. Het programma zoekt naar overeenstemming met het betaalde bedrag. Als er diverse overeenstemmende facturen zijn, kunt u verder klikken om de factuur te selecteren waarvoor u de betaling wilt registreren. Eventuele aanpassingen kunnen in stap twee worden uitgevoerd. Vervolgens klikt u op Boek.

Als het betaalde bedrag verschilt van het oorspronkelijke bedrag, kunt u dat oplossen door middel van afronding of deelbetaling. Dat gebeurt in stap twee.