Wat moet ik doen nadat ik op Stem af heb geklikt?

Wanneer u op Stem af klikt, start u het proces door het type boekhoudtransactie te selecteren. Bijvoorbeeld een factuur, een overboeking of een eerder geboekte transactie. Andere opties zijn Aankoop met bon, Overige afschrijvingen of Overige bijschrijvingen, afhankelijk van de transactie.

Als u Aankoop met bon selecteert, registreert u uw bon en voert u eventuele gegevens over de crediteur in.

Als u Overige afschrijvingen of Overige bijschrijvingen kiest, worden de meest voorkomende boekingen voorgesteld. Is geen daarvan geschikt, dan kunt u Handmatig boeken selecteren en zelf de transactie invoeren.

Het is mogelijk om de afstemming van een transactie ongedaan te maken. Lees meer in Afstemming van banktransacties annuleren.