Welke grootboekrekeningen worden gebruikt voor automatische boekingen?

Het programma maakt bij het uitvoeren van bepaalde taken automatisch boekingen aan. Voor deze boekingen worden standaardrekeningen gebruikt.

Een voorbeeld hiervan is het afboeken van een verkoopfactuur als niet-inbare vordering. Er wordt een boekstuk aangemaakt waarmee het saldo op de debiteurenrekening wordt overgeboekt naar de voorziening dubieuze debiteuren, dus van standaardrekening 1200 naar 1210.

Hieronder staat een overzicht van de standaardrekeningen.

Let op: Wanneer u in het programma bent gaan werken door een Auditfile te importeren, dan moet u zelf standaardrekeningen instellen. U doet dat bij Instellingen - Bedrijf op de tab Standaardrekeningen.