Nu gaan we ervoor zorgen dat u aan de slag kunt!

Onze cursus helpt u snel op gang

De cursus leidt u snel rond in het programma en laat u kort kennismaken met de boekingen die bedrijven meestal moeten doen.

U volgt de cursus in uw eigen tempo.

U logt in bij de cursus door op onderstaande link te klikken:

Visma eAccounting - Basis

Om deze online cursus te kunnen volgen heeft u een (gratis) account nodig voor de Visma Online Academy. Beschikt u hier nog niet over, dan kunt u hier starten.

Op dit leerplatform zijn alle online cursussen voor Visma eAccounting gemakkelijk te vinden. Selecteer de knop Deelnemen aan groep en voer de groepssleutel NL_SW_KL_eA hier in. U ziet na het invoeren van de groepssleutel direct alle cursussen voor Visma eAccounting in uw dashboard. Vanuit het dashboard kunt u nu (onder andere) de cursus Visma eAccounting - Basis starten.

Facturen aanmaken

U kunt meteen uw eerste factuur aanmaken onder Verkoop - Verkoopfacturen. U hoeft geen debiteuren of artikelen aan te maken voordat u met de factuur begint; dat kan meteen tijdens het aanmaken van de factuur.

Verkoopfactuur aanmaken

Lopende boekhouding

Onder Boekhouding - Boekstukken legt u de handmatige boekstukken voor uw bedrijf vast. Voorbeelden van transacties die handmatig moeten worden vastgelegd, zijn aankopen met uw eigen geld en de belastingaangifte van uw bedrijf.

Handmatige boekstukken aanmaken

Betalingen boeken

De koppeling tussen het programma en enkele banken maakt het u gemakkelijk. U kunt uw bankafschriften rechtstreeks binnenhalen in het programma, waarna de bij- en afschrijvingen op uw bankrekening automatisch worden afgestemd met de boekhoudtransacties in het programma.

Banktransacties registreren

Inkoopfacturen registreren

Registreer uw inkoopfacturen rechtstreeks onder Inkoop - Inkoopfacturen. U kunt de crediteur tegelijk met de factuur toevoegen. Op de startpagina ziet u welke facturen nu moeten worden betaald.