U bent hier: Webhelp > Algemene informatie over het programma > Notities en mededelingen

Notities en mededelingen

Notities

In Visma eAccounting Standaard kunt u notities toevoegen. Een notitie kan worden gebruikt als herinnering. U besluit of de notitie moet worden gekoppeld aan een boekstuk, een document, een debiteur of bijvoorbeeld een zelfstandige notitie moet worden.

Alles waaraan een notitie is gekoppeld, wordt met een pictogram gemarkeerd in de lijstweergave. U opent de notitie door op het pictogram te klikken. Als u niet meer wilt dat de notitie wordt getoond, kunt u die verbergen door Klaar te kiezen in het notitievenster.

Als er meerdere gebruikers zijn in het programma, kunnen alle gebruikers alle notities lezen en bewerken. Als iemand een notitie wijzigt, wordt dat weergegeven aan de hand van de in vet getoonde datum van de notitie. Dit geldt alleen voor notities die niet aan een document zijn gekoppeld.

Berichten

Als er meerdere gebruikers zijn in het programma, kunnen zij berichten naar elkaar sturen. U kunt een bericht sturen naar één of naar meerdere gebruikers. Het bericht kan alleen worden gelezen door de ontvanger(s) ervan.

Net als voor een notitie besluit u of het bericht moet worden gekoppeld aan een boekstuk, een document, een debiteur of bijvoorbeeld een zelfstandig bericht moet worden.

Een document waaraan een bericht is gekoppeld, wordt met een pictogram gemarkeerd in de lijstweergave. U opent het bericht door op het pictogram te klikken. Als u niet meer wilt dat het bericht wordt getoond, kunt u die verbergen door Klaar te kiezen in het berichtvenster.