Boekingssjabloon

Open de boekingssjablooninstellingen door in het menu Instellingen en vervolgens Boekingssjabloon te kiezen.

Om het boeken van terugkerende transacties te vergemakkelijken, kunt u gebruikmaken van boekingssjablonen voor het registreren van overige afschrijvingen en bijschrijvingen, evenals handmatige boekstukken. Het voordeel van het gebruik van een boekingssjabloon is dat een transactie sneller is geboekt omdat de juiste rekeningen vooraf zijn geselecteerd en dat vaak zelfs al wordt aangegeven of het een debet- of creditboeking betreft.

Het programma bevat een aantal voorbeelden van boekingssjablonen. Die kunnen niet worden gewijzigd. U maakt nieuwe boekingssjablonen aan door een bestaande sjabloon te kopiƫren en te bewerken.