Vaste activa

Onder Boekhouding - Vaste activa kunt u de vaste activa van uw bedrijf beheren. Vaste activa zijn bijvoorbeeld stoelen, tafels, computers, grotere apparaten en zelfs terreinen en gebouwen. Het programma past de lineaire afschrijving toe die per maand of per jaar wordt berekend.

Het registreren van vaste activa brengt een aantal voordelen met zich mee. U kunt de vaste activa van uw bedrijf en de datum van aanschaf vastleggen. Dat komt goed van pas wanneer u de Checklist jaarafsluiting doorloopt en de huidige waarde van uw bezittingen moet controleren. Als zich een incident voordoet, zoals brand of diefstal, heeft u altijd nog een actuele lijst van vaste activa.

In Visma eAccounting Standaard wordt de lineaire afschrijvingsmethode gebruikt.

Zoekwoord: machines, installaties, apparatuur, bedrijfsmiddelen, onroerende goederen