Snelle factuurinvoer gebruiken

Met Snelle factuurinvoer kunt u met behulp van een handmatig boekstuk verkoop- en inkoopfacturen boeken die buiten Visma eAccounting Standaard zijn aangemaakt. Wanneer het boekstuk is geboekt, worden de facturen als openstaande facturen vermeld in de vensters Verkoopfacturen en Inkoopfacturen. Houd er rekening mee dat een factuur die als handmatig boekstuk is aangemaakt, geen artikelregels heeft.

1. Ga naar Boekhouding - Boekstukken.
  2. Kies Nieuw boekstuk.
  3. Voer de Datum en Omschrijving in.
  4. Selecteer de Rekening. Om een verkoopfactuur te boeken gebruikt u de grootboekrekening voor debiteuren (bijvoorbeeld 1200); voor inkoopfacturen gebruikt u de grootboekrekening voor crediteuren (bijvoorbeeld 1500).

Houd er rekening mee dat u de instellingen voor deze grootboekrekeningen misschien moet wijzigen om handmatige boekingen mogelijk te maken. Deze instelling past u voor de desbetreffende rekening aan met Instellingen - Rekeningschema.

1. Klik op de pijl in de kolom Deb./Cred.
  2. Kies Verk.factuur/betaling of Ink.factuur/betaling en voer de factuurgegevens in. Let op: Het aankruisvak Snelle factuurinvoer moet gemarkeerd zijn.

Houd er rekening mee dat als u bij het aanmaken van een handmatig boekstuk een negatief bedrag invoert in Totaalbedrag er een creditfactuur wordt aangemaakt.

1. Kies Bewaar.

De tijdelijke factuur wordt bewaard en gekoppeld aan de boekstukregel. Als u de boekstukregel verwijdert, dan wordt de tijdelijke factuur ook verwijderd.

1. Voeg regels aan het boekstuk toe om de boeking van de factuur in evenwicht te brengen.
  2. Kies Boek.

Het handmatige boekstuk wordt dan geboekt en de aangemaakte factuur wordt als openstaand getoond in het venster Verkoopfacturen of Inkoopfacturen.

Zoekwoorden: memoriaal, memoriaalboeking