Boekstukken

In het programmaonderdeel Boekhouding - Boekstukken worden alle ingevoerde boekstukken getoond. Als u in het overzicht op een regel klikt, krijgt u meer gegevens over het boekstuk te zien. U kunt het originele document openen als u het wilt bekijken, en u kunt ook verschillende Acties kiezen, bijvoorbeeld een correctieboekstuk aanmaken. Welke acties beschikbaar zijn, hangt af van het type boekstuk. Om een boekstuk af te drukken, selecteert u het boekstuk, kiest u Druk af als pdf en drukt u daarna het aangemaakte bestand af.

Periode selecteren, lijst sorteren en boekstuk afdrukken

U kunt een specifiek boekjaar selecteren of een begin- en einddatum voor de lijst kiezen. Door op de koptekst van de kolom te klikken, kunt u de lijst zo sorteren dat de boekstukken in de gewenste volgorde worden getoond.

Om een boekstuk af te drukken, selecteert u Druk af als pdf. Vervolgens kunt u het pdf-bestand openen en afdrukken.

Boekstukcodering

Onder Instellingen - Bedrijf, tabblad Boekhouding, geeft u op welke boekstukcodering moet worden gebruikt in het programma. Daarna kunt u de boekstukcodering selecteren onder Boekhouding - Boekstukken. Het voordeel van het gebruik van verschillende boekstukcoderingen is dat het dan eenvoudiger is een bepaalde soort transactie te traceren.

Verdeling

Als u de functie Verdeling gebruikt om de kosten te verdelen, kunt u de aanstaande verdelingen zien onder Boekhouding - Boekstukken - Toekomstige verdelingen. Wanneer het tijd is om de volgende verdeling te boeken, verschijnt er een melding.