Project koppelen aan document

Door verschillende documenten te koppelen aan projecten, kunt u de resultaten van het project doorlopend bewaken. U kunt de projecten die u aanmaakt, koppelen aan de volgende documenttypes:

• Inkoopfacturen
  • Offertes
  • Verkooporders
  • Verkoopfacturen
  • Boekstukken voor Aankoop met bon en Overige afschrijvingen.

Projecten worden ingeschakeld voor alle grootboekrekeningen. U kunt het gebruik van projecten voor rekeningen in- en uitschakelen door de desbetreffende rekeningen te bewerken onder Instellingen - Rekeningschema.

Projecten selecteren voor documenten

Wanneer u een van bovengenoemde documenten aanmaakt, wordt er een kolom getoond waarin u het project selecteert dat u aan de transactie wilt koppelen. Bij offertes, verkooporders en facturen kunt u desgewenst de gehele factuur aan een bepaald project koppelen. In dat geval selecteert u het project aan de bovenkant van de factuur. U kunt ook projecten koppelen aan afzonderlijke transactieregels.

Projecten tonen op verkoopfactuur

Als u de projectnaam op facturen wilt weergeven, treft u de instelling daarvoor aan onder Instellingen - Bedrijf - Overige. Als alle gefactureerde zaken bij één project horen, dan wordt de projectnaam boven aan de factuur weergegeven. Maar als ze bij verschillende projecten horen, dan staan de projectnamen op de afzonderlijke factuurregels.

Debiteuren koppelen aan projecten

Als u een debiteur koppelt aan het project, wordt het project automatisch weergegeven op alle offertes, verkooporders en facturen aan die debiteur. De koppeling met de debiteur komt tot stand wanneer u het project aanmaakt onder Boekhouding - Projecten.

Herinneringen ontvangen over het toevoegen van een project voor facturen en boekstukken

U kunt instellen dat u eraan wordt herinnerd om projecten toe te voegen als u facturen of boekstukken registreert. Dat doet u met een aankruisvakje in de bedrijfsinstellingen onder Instellingen - Bedrijf - Boekhouding. Als u dit aankruisvakje markeert, dan wordt degene die facturen in het programma registeert, eraan herinnerd om, als dat van toepassing is, projecten toe te voegen.

Verwante onderwerpen

Projecten
Project aanmaken