Visma Scanner

Visma Scanner is een app waarmee u digitale foto's van bonnen kunt maken en bewaren, en vervolgens naar Visma eAccounting Standaard kunt verzenden. Door gebruik te maken van de app, verkleint u de kans dat u bonnen vergeet. De boekhoudafdeling of het boekhoudkantoor ontvangt de benodigde foto's snel en kan de gegevens daarin direct op grootboekrekeningen boeken. Houd er echter rekening mee dat u het origineel van de bon of inkoopfactuur moet bewaren voor de betaling en uw boekhouding.

Door de foto's te koppelen aan uw boekstukken en inkoopfacturen, voorkomt u dat u facturen en bonnen in mappen of uw portefeuille moet zoeken wanneer u bijvoorbeeld een boeking moet controleren. Wanneer er nieuwe foto's binnenkomen die moeten worden gekoppeld, ontvangt u een bericht in de app.

Aan de slag met de app

1. Maak een account aan en log in bij vismaonline.com.
  2. Download de Visma Scanner-app uit App Store of Google Play.
  3. Log bij de app in met dezelfde aanmeldgegevens als waarmee u bij vismaonline.com inlogt.

Om ervoor te zorgen dat de app foto's naar Visma eAccounting Standaard kan verzenden moet de beheerder van de dienst inloggen bij vismaonline.com en aan alle gebruikers die met Visma Scanner gaan werken, toegang tot de dienst geven.

1. Om toegang te geven aan degenen die de app gaan gebruiken moet u, in de rol van beheerder, bij www.eaccounting.nl inloggen, rechtsbovenin op de bedrijfsnaam klikken en Gebruiker selecteren.
Papieren factuur zonder qr-code Maak met Visma Scanner een foto van de factuur. Voer de factuur in Visma eAccounting Standaard in en koppel de foto aan de factuur. Foto's afkomstig van de app vindt u onder Inkoop - GeĆ¼ploade foto's.
Factuur als pdf Verzend de factuur via e-mail naar Visma Scanner. Het e-mailadres waar u de factuur naartoe moet verzenden, vindt u op de instellingenpagina onder Inkomend e-mailadres. Als u de factuur rechtstreeks naar Visma eAccounting Standaard wilt verzenden, dan selecteert u Verzend rechtstreeks naar boekhoudsoftware in de app.

De Visma Scanner-app is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play.

Verwante onderwerpen

De Visma eAccounting-app