E-invoices ontvangen

Via Visma.net AutoInvoice kunt u e-invoices ontvangen van uw crediteuren. Om e-invoices te kunnen ontvangen moet u dit aangeven in Instellingen - Bedrijf. Lees op nl.visma.com meer over de prijzen voor het ontvangen van e-invoices.

Wanneer u een e-invoice ontvangt, is er een pdf-bestand als bijlage aan toegevoegd. Op die manier kunt u alle gegevens van de factuur bekijken. Als de crediteur bijlagen met de e-invoice meestuurt, dan worden deze samen met het pdf-bestand van de factuur weergegeven. Het programma kan alleen bijlagen in de formaten pdf, png, tif, tiff, jpg, jpeg of gif ontvangen. Als de crediteur een bijlage in een ander formaat meestuurt, dan wordt deze niet in uw programma weergegeven.

1. Ga naar Apps en selecteer Ontvang e-invoices.
  2. Voer de gevraagde gegevens in.

U ontvangt binnen 24 uur de melding dat het ontvangen van e-invoices is ingeschakeld. U treft ook Informatie voor crediteuren aan die u naar uw crediteuren kunt verzenden. Daarin wordt uitgelegd wat zij moeten doen om e-invoices te kunnen verzenden. Wanneer een crediteur een e-invoice aan u stuurt, dan ontvangt u daarvan een melding. Ontvangen e-invoices worden op het tabblad Concept bij Inkoop - Inkoopfacturen geplaatst.

1. Klik op de link in de melding of selecteer het tabblad Concept bij Inkoop - Inkoopfacturen.
  2. Selecteer de inkoopfactuur die u wilt registreren.
  3. Kies Acties - Open.

De inkoopfactuur wordt geopend. Het programma probeert het KvK-nummer en bankrekeningnummer in de e-invoice af te stemmen met de gegevens in uw crediteurenbestand. Als de crediteur daarin nog niet aanwezig is, dan wordt deze automatisch toegevoegd.

1. Boek de factuur in het grootboek door de rekening te selecteren waarop de factuur moet worden geboekt en Boek te kiezen. Als u echter later weer met de factuur wilt werken, dan kiest u Bewaar als concept.

Als u in het verleden al facturen van deze crediteur heeft geregistreerd, dan worden dezelfde rekeningen voorgesteld die voor de eerdere facturen zijn gebruikt. Wanneer de factuur in het grootboek is geboekt, dan vindt u de factuur op het tabblad Inkoopfacturen - Openst. bedrag.

Verwante onderwerpen

Bedrijfsinstellingen