U bent hier: Webhelp > Financieel > Journaalposten > Handmatig boekstuk aanmaken

Handmatig boekstuk aanmaken

U kunt de handmatige boekstukken van uw bedrijf registreren onder Boekhouding - Boekstukken. Voorbeelden van transacties die handmatig moeten worden geregistreerd, zijn aankopen met eigen geld, afschrijvingen, verdeling van kosten en opbrengsten over periodes, de belastingaangifte en overige transacties in verband met de maand- en jaaroverzichten.

Om het registreren van terugkerende transacties te vergemakkelijken, kunt u gebruikmaken van een boekingssjabloon waarbij de betrokken rekeningen en boekingsopties vooraf zijn geselecteerd. Het programma bevat enkele voorstellen voor boekingssjablonen maar u kunt ook uw eigen sjablonen toevoegen. Lees meer in Nieuwe boekingssjabloon toevoegen.

1. Ga naar Boekhouding - Boekstukken.
  2. Kies Nieuw boekstuk.
  3. Voer de datum in.
  4. Selecteer de boekingssjabloon die u wilt gebruiken of voer een beschrijving in voor het boekstuk.
  5. Selecteer vervolgens de rekeningen waartegen u de transactie wilt boeken en voer de bedragen in. Als u een boekingssjabloon heeft gebruikt, worden de rekeningen vooraf geselecteerd.
  1. Geef de kostenplaatsgroep(en) op waarop de boeking betrekking heeft, als u werkt met kostenplaatsgroepen.

Als u geen kostenplaats kunt opgeven voor een regel, kan dat zijn omdat de rekening niet is ingeschakeld voor kostenplaatsen.

1. Selecteer Boek om het boekstuk aan te maken en het aan de lijst met boekstukken toe te voegen.

Zoekwoorden: memoriaal, memoriaalboeking

Verwante onderwerpen

Boekstukken
Handmatig boekstuk kopiëren
Werken met sneltoetsen