U bent hier: Webhelp > Kas en bank > Bankbestanden inlezen

Bankbestanden inlezen

U kunt via internet bestanden met afschriften van uw bank inlezen, zodat u de transacties makkelijker kunt registreren. Gebruik deze importfunctie wanneer uw bank geen ondersteuning voor de directe bankkoppeling biedt. Lees meer in Directe bankkoppeling.

1. Download het bestand met afschriften via internet bij uw bank.
  1. Ga naar Kas- en banktransacties.
  2. Selecteer de bankrekening.
  3. Selecteer Nieuwe banktransactie en Lees bankbestand in.
  4. Upload het bankbestand en lees het in.

De transacties kunnen daarna in het overzicht van Kas- en banktransacties worden gecontroleerd.

Denk eraan dat een melding over dubbele transacties betekent dat u die eerst moet controleren voordat u het bankbestand inleest. Om te voorkomen dat dezelfde transactie tweemaal wordt geregistreerd raden we aan dat u er een gewoonte van maakt om de bankafschriften dagelijks, wekelijks of maandelijks in te lezen.

Verwante onderwerpen

Factuurbetalingen registreren
Uitgaande betaling registreren
Met of zonder bankkoppeling werken