Herinneringen verzenden

Als een factuur is vervallen, kunt u een herinnering verzenden naar de debiteur. Houd er rekening mee dat de oorspronkelijke factuur niet aan de herinneringse-mail wordt toegevoegd. De instellingen voor herinneringen kunt u bepalen onder Instellingen - Bedrijf, tabblad Facturering.

De incassokosten worden ontleend aan Instellingen - Bedrijf, tabblad Facturering, maar kunnen bij elke factuur worden aangepast.

Als u een betaling heeft geregistreerd voor een deel van de factuur, is in de herinnering het openstaande bedrag te zien.

1. Kies Verkoop - Verkoopfacturen.
  2. Selecteer het tabblad Openstaande verkoopfacturen.
  3. Selecteerde factuur waarvoor u een herinnering wilt verzenden.

Met Maak herinneringen aan kunt u herinneringen voor meerdere facturen tegelijk aanmaken.

1. Selecteer Acties - Herinnering.
  2. Selecteer een van deze opties:
Verzend herinnering per e-mail De herinnering wordt automatisch verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven voor de debiteur in het debiteurbestand.
Druk herinnering af als pdf De herinnering wordt bewaard als pdf en kan worden afgedrukt.

Op de oorspronkelijke factuur treft u informatie aan over de oorspronkelijke vervaldatum, herinneringsdatum, incassokosten en de wijze waarop de herinnering was verzonden.

Verwante onderwerpen

Creditfactuur
Bedrijfsinstellingen
Meerdere items verwerken