Koppeling met iZettle inschakelen

Als u een iZettle-account heeft, kunt u dit koppelen aan Visma eAccounting Standaard. Door de koppeling wordt uw iZettle-verkoop elke dag automatisch geboekt. U hoeft alleen maar in te stellen op welke grootboekrekeningen de transacties moeten worden geboekt en toestemming te geven dat Visma eAccounting Standaard gegevens van uw iZettle-account ophaalt.

1. Selecteer Apps in het menu aan de linkerzijde.
  2. Selecteer Betaaloplossingen en zoek de iZettle-module.
  3. Selecteer Lees meer en vervolgens Activeer.
  4. Selecteer de grootboekrekeningen die moeten worden gebruikt.

Om een goed overzicht te houden van uw iZettle-betalingen en -vergoedingen, kan het een goed idee zijn om afzonderlijke grootboekrekeningen voor uw iZettle-verkoop aan te maken. U maakt nieuwe grootboekrekeningen aan door op het blauwe pictogram in het veld te klikken en Nieuwe rekening te selecteren.

Houd er rekening mee dat iZettle geen onderscheid maakt tussen de verkoop van goederen en de verkoop van diensten, dus de grootboekrekeningen die u kiest zullen beide verkooptypes bevatten.

Als u gebruikmaakt van boekstukcodering, dan worden de boekstukken voor de iZettle-transacties opgenomen met de codering Overige.

1. Selecteer Bewaar.

Wanneer u de instellingen heeft bewaard, wordt de webpagina van iZettle weergegeven waar u bij uw account kunt inloggen en toestemming kunt geven dat Visma eAccounting Standaard gegevens ophaalt van uw iZettle-account. Nadat u deze toestemming heeft gegeven, is de koppeling tot stand gebracht en worden vanaf dat moment alle verkopen en vergoedingen in Visma eAccounting Standaard geïmporteerd en op de rekening geboekt.

Als u een andere rekening wilt gebruiken nadat u iZettle-koppeling heeft ingeschakeld, dan kunt u dat doen onder Instellingen - Bedrijf en het tabblad Algemeen.

Verwante onderwerpen

iZettle-betalingen registreren
iZettle-koppeling beëindigen of uitschakelen