Opprett systemdokumentasjon

Systemdokumentasjonen beskriver hvordan ERP-systemet er strukturert og hvordan andre system er tilkoblet ERP-systemet. Dette vil hjelpe dine kunder og deg som en konsulent til å få en oversikt over den digitale og manuelle informasjonsflyten til ERP-systemet.

Opprettelse av systemdokumentasjon for en kunde gjøres ved å gå til Kunder og velg aktuell kunde. Velg arkfanen Dokumentasjon og deretter arkfanen Systemdokumentasjon. Når du legger til ny systemdokumentasjon vil veiledningen nedenfor hjelpe deg å fylle ut aktuelle data:

Trinn 1 - ERP innstillinger

Velg Regnskapsår og ERP-system.

Legg til Bilagsnummerserier som benyttes i ERP-systemet.

Under Dimensjoner kan du legge til de dimensjonene som er i bruk. Dette kan for eksempel være avdeling eller prosjekt.

De funksjonene som er koblet til valgt ERP-system vil automatisk vises. Her velger du hvordan funksjonene skal kobles i ERP-systemet. Du kan også velge andre innstillinger for hver funksjon, som for eksempel bilagsnummerserie, registreringsfrekvens og hvordan arkivering blir utført.

Trinn 2 - Koblede systemer

Dersom andre systemer eller tjenester blir brukt kan de legges til her.

Spesifiser hvordan systemet eller tjenesten er koblet, enten til et annet system eller til en funksjon i ERP-systemet.

Du kan også velge andre innstillinger for hvert system du legger til, som for eksempel bilagsnummerserie, registreringsfrekvens og hvordan arkivering blir utført.

Steg 3 Sammendrag

I tredje og siste trinn vil du få et sammendrag av alle registrerte data fra trinn 1 og 2. Sammendraget innkluderer også en grafisk framstilling av hvordan systemene er koblet sammen.

Du kan også opprette et PDF-dokument som vil bli lagret i Dokumentarkivet.