Opprette lønnsslipp

For å kunne opprette lønnsslipp må den ansatte først opprettes under Lønn - Ansatte.

1. Velg Lønn - Lønnsslipp.
  2. Velg Ny lønnsslipp.
  3. Legg inn utbetalingsdato
  4. Sett hake / fjern haken ved Opprett lønnsslipp for alle ansatte avhengig av om du vil opprette lønnsslipp for alle ansatte eller kun for en av dem.
  5. Velg Lagre.

Listen under Pågående lønnsslipper viser nå de ansatte du har valgt å opprette lønnsslipper for.

1. Velg den ansatte du vil endre lønnsslippen for.
  2. Velg Åpne.

Nederst på siden kan du angi hvilken nettolønn du ønsker at den ansatte skal motta og beregne bruttobeløpet ved å velge Beregn bruttolønn-knappen. Skatteverdiene som er brukt, er alltid verdiene for inneværende inntektsår, og ikke etter lønnsslippens betalingsdato.

Mens lønnsslippen er åpen, bør du også kontrollere at betalingsdatoen er riktig og legge til eventuelle ekstra lønnsarter du vil legge til.

1. Foreta ett av følgende valg når du er ferdig med lønnsslippen:
Bokfør og send e-post

Lønnsslippen blir bokført og deretter sendt på e-post til e-postadressen du har lagt inn på den ansatte. Merk at i henhold til GDPR er det ikke lov å sende e-post som inneholder sensitive data hvis den ikke er kryptert.

Hvis du bruker lønnsdelen, anbefaler vi at du sender lønnslippene til dine ansatte ved å bruke Visma Employee appen.

Bokfør og opprett PDF Lønnsslippen blir bokført og en PDF fil blir opprettet.
Bokfør og send e-post Dette blir kun vist hvis den ansatte bruker Visma Employee-appen. Ingen e-post blir send eller PDF opprettet.
Lagre utkast Lønnsslippen vil vises under fanen Pågående lønnsslipper og du kan fortsette å jobbe med den senere.

En lønnsslipp som er bokført vil vises under fanen Bokførte lønnsslipper i Lønnsslippvinduet med status Ikke utbetalt. Lønnsslippen er også tilgjengelig i Visma Employee appen.

1. Hvis du bruker bankintegrasjon, vil du få muligheten til å eksportere lønnsslippene og sende dem direkte til banken. Les mer om emnet Send lønnsutbetalinger med bankintegrasjon. Eller så går du til din nettbank og utfør utbetalingen til dine ansatte når alle lønnsslipper har blitt sendt og bokført.

Når betalingen har blitt registrert på driftskontoen i Visma eAccounting Smart og lest inn i programmet, kan du avstemme transaksjonen i Kasse og bank mot transaksjonen Lønnsutbetaling.

Legg til kommentarer

Du kan også legge til kommentarer på en lønnsslipp, dette kan være greit som en påminnelse. Kommentaren ligger på den bokførte lønnsslippen. En lønnsslipp som har en kommentar koblet til seg, er merket med et ikon i listevisningen. For mer informasjon om kommentarer, les mer i avsnittet Kommentarer og meldinger.

Søkeord: lønnsart, lønnsarter

Relaterte emner

Lønn
Kopier lønnsslipp
Annullere lønnsslipp

Søkeord: lønnsslipp, lønnsslipper