Lønn

I Visma eAccounting Start kan du kun bruke lønnsmodulen for en person. For å kunne føre lønn for flere ansatte, må du oppgradere til Visma eAccounting Smart.

Ved å bruke Lønn forenkler du lønnshåndteringen hver måned. Du har et register for dine ansatte der du lagrer firmaopplysningene som er nødvendige for å opprette lønnsslipp. For å bruke Lønn må du først:

1. Aktivere tjenesten

Gå til Lønn i menyen. Tjensten aktiveres når startsiden åpnes og du velger Aktivere tjenesten nå.

2. Sjekke firmainnstillingene

Kontroller at foreslått utbetalingsdato stemmer under fanen Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger. Datoen brukes av programmet for å opprette påminnelser.

3. Velge hvordan du vil sende lønnsslippene

Du kan velge om du vil skrive ut lønnsslippene eller om du vil gjøre dem tilgjengelige i Visma Employee appen som kan lastes ned gratis fra  Google Play eller App Store. For å sende lønnslipper til appen, må du åpne den ansatte i programmet, velge Rediger og aktivere innstillingen Send lønnsslipp til Visma Employee appen .

Hver lønnsslipp bokføres direkte. Når du har betalt ut lønn og gjort eventuelle andre endinger som relateres til lønn for perioden, skal du sende inn a-melding til Altinn. Dette finner du under Lønn - A-melding. Alle opplysningene fylles ut automatisk fra periodens lønnsslipp.

Søkeord: lønnsslipp, lønnsslipper