Posteringsbilag

Posteringsbilag finner du under både Periodeavslutning og Årsoppgjør.

Hvis en avstemmingsdifferanse oppstår i Balanseavstemming - Oversikt eller i et vedlegg, kan du opprette en sluttpostering ved å klikke på det blå vektikonet.

Du kan også gå til Posteringsbilag og opprette posteringen der. Her vises en liste over alle sluttposteringer som er opprettet. Du kan ekspandere hver postering for å se nærmere på detaljene.

Du må også overføre sluttposteringene du oppretter i Periode & År til din regnskapsprogramvare, med mindre du har angitt dem som Ikke aktuell for overføring (denne innstillingen er bare tilgjengelig i årsoppgjørsperioden). I så fall vil de bare påvirke regnskapet i Periode & År.

Du kan redigere, skrive ut eller slette en sluttpostering ved å klikke på symbolene i kolonnen Handling. Hvis du ønsker å skrive ut alle posteringene, kan dette gjøres i Rapportsenter.

Hvis du importerer regnskapsdata til Periode & År igjen, blir du spurt om du vil sette status til Bokført på sluttposteringene som du har opprettet i Periode & År.

Posteringer med status Bokført er ikke inkludert i saldoen i Periode & År, siden det er angitt at de er bokført i regnskapssystemet.

Bare sluttposteringene med statusene Ikke overført og Overført (og Ikke aktuelt for overføring, hvis du arbeider i årsavslutningsperioden) påvirker saldoen i Periode & År.