HR-plus användarguider

Välkommen

Du befinner dig nu på startsidan för hjälpen i HR-plus. Här får du förhoppningsvis svar på många av dina frågor, innan du behöver kontakta vår support.

HR-plus är ett stort system. Men alla delar har sin speciella plats. I vår dokumentation hittar du flera länkar till relaterad hjälp i varje avsnitt, som hjälper dig med ett bättre flöde i beskrivningarna.

Användarguider

Använd sökfunktionen eller navigera via rutinerna i menyn för att hitta den information du söker. Du kan också filtrera fram information som är relevant för dig i din roll. Modulerna byggs på efterhand innehållet färdigställs.

Användarguiderna som är aktuella finns endast via länken Användarguider, som du hittar i menyn på Communitysidorna.

Tips! Ibland behöver du gå in och rensa cachen (historiken) i din webbläsare för att kunna se uppdateringar - speciellt om du har användarguiderna som favoriter i webbläsaren.
Om du hade användarguiderna som snabblänk i Favoriter, så måste du ta bort gamla länken, hämta användarguidens startsida på nytt via länken på Community och lägga till denna i Favoriter igen.

Versionsdokumentation

Om du t.ex. vill ha mer detaljer kring vad som hänt i varje release, rekommenderar vi dig att titta i versionsdokumentationen som du hittar på Communitysidorna.

Standarddokumentation i användarguiderna

Vi skriver vad vi kallar standarddokumentation i användarguiderna, dvs vi beskriver endast de grundfunktionaliteter som ingår i vår standardlösning. Om du har kundanpassade rutiner och funktioner, så finns kan dokumentation finnas tillgänglig via din AM.

På gång, ändrat och nytt i användarguiderna

- Dokumentation för programmet Redovsining till FORA (2024) finns nu tillgängligt.

- Uppdatering av SCB Sjulönerapportering har gjorts för 2024.

- Uppdateringar för 2024 i Arbetsgivardeklarationen finns nu i användarguiderna.

- Uppdatering och genomgång har gjorts av alla filer i användarguiderna. Nu är sökresultaten tydligare, då det är mer utförligt direkt i rubriken vilken rutin och funktion som filen tillhör. Vi har även förkortat vissa rubriker och filnamn, då flera av dom var extremt långa.

Sökfunktionen

Alla resultat du får som sökträffar visas i bokstavsordning. Om du söker på ett specifikt ord, så utgår systemet från bästa träff men utifrån bokstavsordningen och beroende på hur alla html-sidor i användarguiderna är namngivna, så kan du behöva leta dig till (scrolla) till närmaste resultat du är ute efter. Alla länkar som visas som sökresultat visar även vilken rutin och vilket avsnitt som avses.
Vi kan tyvärr inte påverka sökmotorn eller sökresultatens ordning, då detta styrs internt av det system vi använder.

Söktips

Tips för bästa sökträff är rättstavning, att försöka använda vanligt förekommande HR-plustermer/ord, prova färre ord och inte meningar etc.

För att söka t.ex. efter två eller flera sammanhängande ord, så kan du använda citattecken ("), t.ex. "uppsättning av programkonfiguration" - då får du träff på just dessa sammanhängande ord, istället för flera träffar där dessa ord finns.

Bilder och bild/textinformation i användarguiderna

Vi använder en del bilder för att tydligare visa vissa funktioner. Håll muspekaren över bilden så förstoras den. Bilden återgår till ministorlek (thumbnail) när du flyttar muspekaren utanför bildramen.

All information som rör personer och/eller personuppgifter är påhittat. Du hittar alltså ingen person och /eller företagsinformation som är riktiga i våra bilder eller dokumentationsbeskrivningar.