HR-plus 8 användarguider

Välkommen

Du befinner dig nu på startsidan för hjälpen i HR-plus 8. Här får du förhoppningsvis svar på många av dina frågor, innan du behöver kontakta vår support.

HR-plus 8 är ett stort system. Men alla delar har sin speciella plats. I vår dokumentation hittar du flera länkar till relaterad hjälp i varje avsnitt, som hjälper dig med ett bättre flöde i beskrivningarna.

Menyerna i användarguiderna är tänkta att följa samma uppbyggnad som menyer i klienten och webben. Det finns förstås undantag.

Användarguider

Använd sökfunktionen eller navigera via rutinerna i menyn för att hitta den information du söker. Du kan också filtrera fram information som är relevant för dig i din roll.

Användarguiderna som är aktuella finns endast via länken Användarguider, som du hittar i menyn på Communitysidorna.

Tips!
Ibland gör vi lite större uppdateringar av texter och avsnitt som också kan påverkar mallar, layout och till viss del förinställda objekt i vårt editeringsprogram, därför är det bra om du ibland tar för vana och rensa cachen (historiken) i din webbläsare.

Använda gärna även "F5"-tangenten i din webbläsare för att kunna se alla senaste uppdateringarna - speciellt om du har användarguiderna som favoriter i webbläsaren.

Versionsdokumentation

Om du t.ex. vill ha mer detaljer kring vad som hänt i varje release, rekommenderar vi dig att titta i versionsdokumentationen som du hittar på Communitysidorna.

Standarddokumentation i användarguiderna

Vi skriver vad vi kallar standarddokumentation i användarguiderna, dvs vi beskriver endast de grundfunktionaliteter som ingår i vår standardlösning. Om du har kundanpassade rutiner och funktioner, så kan dokumentation finnas tillgänglig via din AM.

På gång, nytt och ändrat i användarguiderna

- Dokumentation för programmet Pensionsuppgifter till Folksam finns nu i användarguiderna. Se rutin Kontroll innevarande löneperiod.

- Nu finns dokumentation om hur kommer igång med klienten för HR-plus8 AWS och hur du loggar in i Citrix för första gången. Se avnittet Kom igång med klienten i HR-plus 8 AWS under menyn Inloggning.

- Information om Säker start för BankID finns nu under menypunkten Inloggning.

- Mer utförlig information gällande AWS finns i användarguiderna (Se avsnittet Referensinformation/AWS Driftplattform för HR-plus 8)

- Under menypunkten Integrationer mot externa tjänster så hittar du information om våra tilläggstjänster. Kontakta din AM för mer information.

Programförändringar

Det pågår ständigt arbete hos oss med att förnya, förbättra och modernisera våra program och vårt utbud av funktioner. För att vi inte ska ha både nya och gamla program i vårt utbud så kommer vi fasa ut gamla program som då ersätts av nya.

Vi uppmanar dig att gå över till de nya programmen så fort som möjligt innan gamla försvinner. Du får alltid information i god tid om utfasning av program, både via versionsdokumentationen samt på Communitysidorna.

Notera! Datum och versioner är ej fastställt, Information om tid och datum får du via Communityn. Nedan finns en kort beskrivning av berörda program.

• Programmet Generellt Gränssnitt (Posttyp 11 och 14 ersätts av programmet Inläsning lön. Posttyp 12, 40 och 5D ersätts av programmet Inläsning anställningsförändring. Posttyp 30 ersätts av programmet Inläsning konverterad statistik (denna finns redan nu). Posttyp 71 ersätts av programmet Inläsning ackumulatorer).

• Programmet Inläsning tidredovisning pf1530 kommer att utgå.

Program som har utgått 2024.03.31

Följande program har utgått 2024.03.31 och är borttagna från användarguiden:

pf1215 - Semesterskuld lärare

pf1222 - Kontroll hela år långtidssjuk

pf1216 - Kontrollista semestergrupp 8 och 9 (kommun)

pf3317 - Nordea bankfil 3D

pf3330 - Kontrollista sjuk 7 5 bb

pf4602 - Tidsanvändningsstatistik

pf4605 - Frånvarostatistik

pf4607 - Frånvarostatistik Åldersgrupp

pf4608 - SEKO redovisning avgifter

pf4904 - Fackföreningsavgift datarutin

pf4905 - Svarsband Datarutin

pf4927 - KPA-redovisning

pf4936 - Detaljlista semestergrupp 2

pf4939 - Uppdatering huvudanställning
(Se nytt program under Payroll Automation)

pf4942 - Komrevs utdrag ur register

pf4943 - Lärarförbundets medlemsinventering

pf4944 - Uppdatering pensionsgrundande inkomst

pf4945 - Semesteromställningslista grupp 7 (kommun)

pf4957 - Konvertering KPA fil

pf6008 - FAO Statistik

pf6017 - Anmälan nyanställda SPP

pf7001 - Bankintegration SEB

pf7007 - Bankintegration Handelsbanken/Justeringskörning Bankfil

pf7016 - Plusgirot pers konto nettolön

pf7020 - Unionen redovisning avgifter

pf7024 - FAO redovisning avgifter

pf7029 - Skandikon Individ Anst fil

pf7033 - Månadsfil Unionen

pf7038 - FTP redovisning Skandikon

pf8601 - Bokföringskoppling

pf9033 - Omräkning timsemestersaldon

pf9034 - Omräkning semesterdaglön

pl4910 - Inläsning från Förenade liv

pl4911 - Svarsband Förenade liv

pl7022 - Finansförbundet redovisning avgifter

plu936 - Uppdatering personliga scheman

Sökfunktionen

Alla resultat du får som sökträffar visas i bokstavsordning. Om du söker på ett specifikt ord, så utgår systemet från bästa träff men utifrån bokstavsordningen och beroende på hur alla html-sidor i användarguiderna är namngivna, så kan du behöva leta dig till (scrolla) till närmaste resultat du är ute efter. Alla länkar som visas som sökresultat visar även vilken rutin och vilket avsnitt som avses.
Vi kan tyvärr inte påverka sökmotorn eller sökresultatens ordning, då detta styrs internt av det system vi använder.

Söktips

Tips för bästa sökträff är rättstavning, att försöka använda vanligt förekommande HR-plustermer/ord, prova färre ord och inte meningar etc.

För att söka t.ex. efter två eller flera sammanhängande ord, så kan du använda citattecken ("), t.ex. "uppsättning av programkonfiguration" - då får du träff på just dessa sammanhängande ord, istället för flera träffar där dessa ord finns.

Bilder och bild/textinformation i användarguiderna

Vi använder en del bilder för att tydligare visa vissa funktioner. Håll muspekaren över bilden så förstoras den. Bilden återgår till ministorlek (thumbnail) när du flyttar muspekaren utanför bildramen.

All information som rör personer och/eller personuppgifter är påhittat. Du hittar alltså ingen person och /eller företagsinformation som är riktiga i våra bilder eller dokumentationsbeskrivningar.