Skriven hjälp > Försäljning > Sök Kundreskontra

Sök Kundreskontra

Välj Försäljning-Sök-Kundreskontra för att söka fram fakturor utifrån olika sökkriterier.

Genom att ange olika filter och parametrar får man fram de reskontraposter som matchar de filter som angivits.

Ytterligare filter, och Avancerade filter, kan nu anges i den s.k filterraden överst i formuläret för att minska resultatet ytterligare.

Avancerade filter kommer man åt genom att klicka på Pil ner-ikonen för respektive kolumn.

Det går att filtrera på samtliga kolumner som finns synliga.

Filter, som görs på filterraden, kan sparas via Förstoringsglas-ikonen upp till vänster.

Detta för att sedan lätt kunna ta fram samma filter igen och på så sätt underlätta arbetet.

Vill man flytta om ordningen bland kolumnerna görs detta genom att dra i kolumnhuvudet och släppa den där den ska vara.

Vill man ta fram eller dölja kolumner, görs detta via Kugghjuls-ikonen uppe till höger, där man i listan markerar de kolumner som ska visas eller avmarkerar de som inte ska visas.

Gör så här:

1. Ange t ex filter på Affärsenhet, Kund, Bokföringsdatum och Status.
    Klicka på knappen Ladda för att läsa fram posterna.
  2. Ytterligare filter kan nu anges i den s.k filterraden för att minska resultatet.
    Avancerade filter kommer man åt genom att klicka på Pil ner-ikonen för respektive kolumn
  3. Vill man se hur en faktura är konterad, markerar man fakturan, och därefter klickar på Öppna-ikonen i fältet
    Verifikationsnummer.
    På samma sätt kan man även komma till kundregistret via kolumen Kund.
  4. Viss reskontrainformation går att ändra härifrån, t ex förfallodatum, spärra för ränta eller ändra förfallodatum, genom att markera aktuell faktura och sedan klicka på knappen Redigera.
  5. Klicka på Spara.

Export till Excel:

Det går enkelt att kopiera data till Excel genom att markera de rader som ska kopieras och klicka på knappen

Exportera till Excel, eller högerklicka och välja Export till Excel eller Export till Excel med rubrik.