Företagsuppgifter

De företagsuppgifter som visas i Deklaration är överförda från Visma eEkonomi. Det är viktigt att du kontrollerar dina uppgifter noggrant eftersom de kommer att användas på din deklarationsblankett. Om du deklarerar för en enskild firma, måste även ytterligare uppgifter fyllas i.

Gör så här för att kontrollera och ändra uppgifterna:

1. Välj Grunduppgifter - Företagsuppgifter.
  2. Kontrollera att de överförda företagsuppgifterna är korrekta.
  3. Klicka på Ändra kontaktuppgifter om du vill ändra någon uppgift.

Ändringar av kontaktuppgifter görs i företagsinställningarna i Visma eEkonomi. De öppnas i ett nytt fönster när du klickar på Ändra kontaktuppgifter.

1. Gör dina ändringar i företagsinställningarna i Visma eEkonomi och välj Spara.
  2. Gå tillbaka till företagsuppgifterna i Deklaration, tryck F5 för att uppdatera ditt fönster och kontrollera att de ändringar du gjorde är korrekta.
  3. Fyll i dina personuppgifter. Personuppgifter ska fyllas i av dig som deklararar.
  4. Kontrollera uppgifterna under Verksamhet och komplettera med de uppgifter som inte finns angivna i Visma eEkonomi. Ange om verksamheten är aktiv eller passiv, vilken typ av årsbokslut du använder och även vilken typ av verksamhet du bedriver.
  5. Välj Spara.

Relaterade avsnitt

Räkenskapsår
Skatteregler för enskilda näringsidkare SKV 295
Bokföring, bokslut och deklaration del 1 SKV 282
Bokföring, bokslut och deklaration del 2 SKV 283
Deklarera på NE-blanketten