Kom i gång med Visma Ekonomiöversikt

Välkommen till Visma Ekonomiöversikt! För att du ska komma igång med tjänsten på bästa möjliga sätt har vi sammanställt en guide till de viktigaste funktionerna.

1

Importera uppgifter

För att överföra data till Visma Ekonomiöversikt kan du antingen ladda upp data från Visma Administration eller importera en SIE4-fil. Om du arbetar med både Visma eEkonomi och Visma Ekonomiöversikt, kommer bokföringsuppgifter att föras över automatiskt. Redovisningsbyråer kan också ladda upp data från Visma Advisor Connect, Visma Byråstöd och Visma Skatt & Bokslut Pro.

Läs mer om hur du laddar upp data till Visma Ekonomiöversikt här.

2

Allmänna inställningar

Det finns flera inställningar tillgängliga i Visma Ekonomiöversikt som hjälper dig att anpassa tjänsten för att bättre passa dina och dina kunders behov. Endast redovisningsbyråns medarbetare har tillgång till fliken Inställningar.

3

Lägg till användare och behörigheter

Byråns medarbetare som deltar i redovisningsuppdraget läggs automatiskt upp som användare när tjänsten aktiveras.

Fristående användare eller medarbetare på ett företag som samarbetar med en redovisningsbyrå ger tillgång till tjänsten på Mina tjänster. Det är bara administratörer som kan ge medarbetare tillgång till Visma Ekonomiöversikt.

Behörigheter

Som standard får alla användare av Visma Ekonomiöversikt inledningsvis fullständiga behörigheter till tjänsten (inklusive åtkomst till behörigheter).

Om Visma Ekonomiöversikt används i ett samarbete mellan en redovisningsbyrå och en kund till byrån, så är det bara byråns medarbetare som får fullständiga behörigheter till tjänsten som standard.

En användare med fullständig behörighet till Inställningar kan ställa in vilka behörigheter en specifik användare av Visma Ekonomiöversikt ska tilldelas genom att gå till Inställningar - Behörigheter.

Läs mer om behörigheter och hur du ändrar dem här.

4

Anpassa startsidan

Du kan lägga till dina egna diagram på startsidan och också ta bort och redigera dem som visas där för närvarande.

5

Jobba med budget och prognos

Skapa budgetar och prognoser i Visma Ekonomiöversikt för att planera dina intäkter och utgifter, se hur ditt företags resultat stämmer överens med planen, och uppskatta utfallet för räkenskapsåret.

Du kan välja att ha en prognos synlig i diagrammen som skapas från Resultaträkning - Månadsöversikt genom att välja Ange som huvudprognos. Om du har skapat flera prognoser för samma räkenskapsår kan bara en av dem visas i rapporten.

6

Anpassa dina rapporter

Du kan anpassa individuella rapporter för att bättre svara mot dina och dina kunders behov genom att visa eller dölja underrubriker och/eller konton, och visa belopp i kr eller tkr.

Resultatrapport - Månad kan anpassas ytterligare genom att lägga till eller ta bort kolumner, och ändra ordningen i vilka dessa visas.

7

Dela och arkivera dokument

Du kan dela och arkivera dokument i Visma Ekonomiöversikt. Du kan lägga dina dokument i vilken period som helst eller i mappen Inkorg, om du inte vill välja en period. Redovisningsbyråer kan också spara dokument som laddats upp till Visma Ekonomiöversikt i Visma Advisor.

8

Kommunicera i Visma Ekonomiöversikt

Det är möjligt att kommunicera med andra användare av Visma Ekonomiöversikt med hjälp av tjänstens kommentarsfunktion.