Kunder, Mallar

Detta avsnitt gäller för dig som arbetar med Visma Skatt & Bokslut Pro som en redovisningsbyrå.

Under Administration - Mallar - Mallar för automatiska kontroller - Kunder väljer du vilka kunder du vill koppla mallen till.

Ikonerna i kolumnen Status visar vilken status mallen har för respektive kund.

Röd ikon Mallen tillämpas inte för kunden.
Orange ikon Mallen är inte uppdaterad för kunden.
Grön ikon Mallen är uppdaterad för kunden.

Koppla mallen till en kund

1. Markera Visa alla kunder i det övre högra hörnet. Alla kunder med samma kundtyp som är angiven i mallen visas i listan.
  2. Markera den eller de kunder du vill koppla mallen till.
  3. Välj Lägg till.
    Kunden läggs nu till i listan med kunder som använder mallen.
  4. Välj Tillämpa.

När du tillämpat mallen på de markerade kunderna kommer de automatiska kontrollerna att appliceras på dessa. Kontrollerna kommer att läggas till för kundens nuvarande och framtida räkenskapsår.
Följande händer:

• De standardkontroller som är inaktiverade i mallen kommer även att vara inaktiverade för kunden under Transaktionsanalys - Automatiska kontroller - Kontrollinställningar. Standardkontrollerna följer med programmet och är skrivskyddade.
  • De automatiska kontroller som är tillagda i mallen läggs till för kunden under Transaktionsanalys - Automatiska kontroller - Kontrollinställningar. Dessa är skrivskyddade och underhålls av byrån när de är synliga på kunden.
  • De automatiska kontroller som är tillagda för kunden påverkas inte av mallen (egna kontroller).
  • När mallen används för en kund är det inte möjligt att ändra kontrollens status från aktiverad till inaktiverad eller tvärtom. Detta går endast att ändra under Administration - Mallar - Mallar för automatiska kontroller.

Ta bort mallen från en kund

1. Markera den kund som du inte vill använda mallen för.
  2. Välj Ta bort.

En kontrollfråga visas där du måste bekräfta att du vill ta bort mallen från kunden.

Standardkontroller och automatiska kontroller som skapats för kunden (egna kontroller) påverkas inte.