Tilbud

Velg Tilbud i venstre meny.

Her finner du Tilbudskladder, Sendte tilbud og Konverterte Tilbud, det vil si tilbud som er konvertert til ordre eller faktura.

Nytt tilbud

Når Kunder og Produkter er registrert eller overført fra regnskapssystemet, kan du lage et nytt tilbud.

Nytt tilbud kan lages ved enten å klikk på Tilbud i venstre meny og deretter Nytt tilbud øverst til høyre i bildet eller ved å klikke på +-tasten bak Tilbud i venstre meny.

Du kan også gå via Kunder ved å velge kunde og deretter Nytt tilbud fra kundekortet. Dersom kunden ikke er opprettet, kan du velge Ny kunde, opprette kunden og fortsette registreringen av tilbudet.

Du registrer et tilbud i tre steg Tilbudshode, Varelinjer og Fullfør.

Tilbudshodet

Velg kunde og informasjon til tilbudshodet.

Her kommenteres noen av dem:

Kundenr: Du kan skrive kundenummer eller kundenavn. Det startes et søk, og du kan velge ønsket kunde.
Deres ref: Kundens referanse.
Sendemåte:

Du har to valg:

E-post til kunde: Tilbudet blir sendt som PDF-vedlegg i en e-post til e-postadressen som er registrert på kunden.

Skriv ut og send selv: Tilbudet blir sendt som en e-post til deg med tilbudet som et PDF-vedlegg. Dermed kan du selv velge om du vil videresende den, eller skrive den ut og sende den.

Tilbudsdato / Gyldig tom.: Angi tilbudsdato og hvor lenge du ønsker at tilbudet skal gjelde.
Prosjekt og Avdeling: Se informasjon om prosjekt og avdeling.
Valuta:

Har du støtte for valuta, velger du hvilken valuta du vil tilbudet skal ha.

Melding til kunde:

Det du skriver her vil komme på tilbudet.

Varelinjer

Beskrivelse: Skriv inn ProduktID eller Produktnavn i feltet Beskrivelse. Produktet vil hentes fra produktlisten. Hvis du trykker på Space-tasten, vil produktene listes opp.

ProduktID=0 er en reservert ProduktID. Den kan brukes dersom du ønsker å skrive en tekst/kommentar.

Alle felt som har en forhåndsverdi, kan redigeres og overskrives. Du kan for eksempel endre enhet, beskrivelse og endre sum-prisen.

NB! Antall må ha en verdi ulik 0.

NB! Desimalskiller endres etter valgt språk.

Hopp mellom feltene med Tab eller Enter. Du får opp en ny linje ved å trykke Tab eller Enter fra siste felt i linjen.

Ønsker du å endre på rekkefølgen på varelinjene, kan du benytte pilene som finnes til høyre i linjen. Ved hjelp av pilene, kan du flytte linjene opp eller ned. Du sletter linjen ved å klikke på «avfallsbøtten» helt til høyre.

Forhåndsvisning

Når du har registrert linjene og trykket Neste, vil du kunne forhåndsvise tilbudet i PDF-format. Du ser alle data du har registrert for dette tilbudet.

Vedlegg

Dersom du ønsker å sende med et vedlegg til tilbudet, kan du velge å enten benytte Drag-and-drop eller benytte utforsker til å velge vedlegg.

Fullfør

Når registreringen av varelinjene er ferdig, kan du

• lagre tilbudet som en kladd. Det vil si at du senere kan hente den opp og fortsette registreringen

• sende tilbudet

Tilbudet som er lagret som kladd, kan slettes og endres.

Tilbudskladder

Ønsker du å jobbe videre med en kladd, velger du fanen for Tilbudskladder. Velg ønsket tilbud og klikk på rediger til høyre på linjen.

Sendte tilbud

Under denne fanen finner du tilbud som er sendt til kunder.

For sendte tilbud kan du velge følgende videre behandling:

• Merk som Akseptert
    Du kan deretter Lage ordre eller Lage faktura av tilbudet. Når det er laget ordre eller faktura av tilbudet, vil du finne det igjen under fanen Konverterte tilbud.
  • Merk som Avslått
    Tilbudet blir merket som avslått. Du har senere mulighet for å hente det frem i listen over Sendte tilbud.
  • Opprett ordre

Tilbudet blir konvertert til en ordre, og du kan jobbe videre med det som en ordre.
  • Opprett faktura

Tilbudet blir konvertert til en faktura. Fakturaen åpnes, og du kan legge til nødvendige opplysninger som kreves.
  • Kopier

Dersom du ønsker å endre på tilbudet, velger du Kopier for videre behandling.

Kolonner/sortering

Du kan selv velge hvilke kolonner du ønsker å vise. Klikk på Kolonner over kolonneoverskriften, og kryss av de du ønsker. I tillegg kan du sortere og filtrere innenfor hver kolonne ved å klikke på "trakten" i kolonneoverskriften.

Konverterte tilbud

Under fanen Konverterte tilbud finner du tilbud som har blitt overført til en ordre eller en faktura.