Boekstukken verdelen

Met de functie Verdeling bereikt u dat uw kosten eerlijker worden verdeeld. U kunt deze functie gebruiken als u bijvoorbeeld drie maanden huur tegelijk betaalt en vervolgens de kosten wilt verdelen over de desbetreffende maanden.

Om toekomstige verdelingen te zien, gaat u naar Boekhouding - Boekstukken - Toekomstige verdelingen. Wanneer het tijd is om de volgende verdeling te boeken, verschijnt er een melding.

1. Ga naar Boekhouding - Boekstukken.
  2. Registreer uw boekstuk en selecteer Verdeel.

Als u een geregistreerd boekstuk wilt verdelen, dan selecteert u het boekstuk in de lijst en klikt u op Open. Selecteer vervolgens Acties - Verdeel. Houd er rekening mee dat dit alleen bij handmatig aangemaakte boekstukken of geïmporteerde boekstukken kan.

1. Kies de te verdelen kosten.
  2. Controleer het bedrag en breng zo nodig correcties aan. Het bedrag kan alleen worden gewijzigd in een lager bedrag dan het totale bedrag.
  3. Voer de tussenrekening in waarop de kostenverdeling moet worden geboekt.
  4. Voer de begindatum van de kostenverdeling in.
  5. Kies het aantal maanden waarover de kosten moeten worden verdeeld.
  6. Kies Bewaar.

De verdeelde kosten worden weergegeven in cursief.

Bij boeking van het boekstuk worden boekstukken voor aankomende verdelingen voorbereid. Wanneer het tijd is om de volgende verdeling te boeken, verschijnt er een melding.

Verwante onderwerpen

Verdeling van boekstukken beëindigen
Handmatige boekstukken aanmaken