Handmatige boekstukken aanmaken

U kunt de handmatige boekstukken van uw bedrijf registreren onder Boekhouding - Boekstukken. Voorbeelden van transacties die handmatig moeten worden geregistreerd, zijn aankopen met eigen geld, afschrijvingen, verdeling van kosten en opbrengsten over periodes, de belastingaangifte en overige transacties in verband met de maand- en jaaroverzichten.

Om het registreren van terugkerende transacties te vergemakkelijken, kunt u gebruikmaken van boekingssjablonen waarin de betrokken rekeningen en boekingsopties al zijn geselecteerd. Het programma bevat enkele voorstellen voor boekingssjablonen, maar u kunt ook uw eigen sjablonen toevoegen. Lees meer in Nieuwe boekingssjabloon toevoegen.

1. Ga naar Boekhouding - Boekstukken.
  2. Kies Nieuw boekstuk.
  3. Voer de datum in.
  4. Selecteer de boekingssjabloon die u wilt gebruiken of voer een omschrijving voor het boekstuk in.
  5. Selecteer vervolgens de rekeningen waartegen u de transactie wilt boeken en voer de bedragen in. Regels voor artikelen voegt u toe of verwijdert u met de plus- en mintekens. Als u een boekingssjabloon heeft gebruikt, dan zijn de rekeningen al geselecteerd.
  1. Geef, als u daarmee werkt, de kostenplaatsgroepen aan waarop de boeking betrekking heeft.

Als u voor een regel geen kostenplaatsgroep kunt opgeven, dan komt dat misschien omdat de rekening niet voor kostenplaatsgroepen is ingeschakeld.

1. Selecteer Boek om het boekstuk aan te maken en het aan de lijst met boekstukken toe te voegen.

Zoekwoorden: memoriaal, memoriaalboeking

Verwante onderwerpen

Boekstukken
Handmatig boekstuk kopiƫren
Boekstukken verwijderen of annuleren
Correctieboekstukken aanmaken
Nieuwe grootboekrekeningen toevoegen
Werken met sneltoetsen