Inkoopfactuur verdelen

Met de functie Verdeling krijgt u een betere kostenverdeling wanneer u met inkoopfacturen werkt. U kunt deze functie gebruiken als u bijvoorbeeld drie maanden huur tegelijk betaalt en vervolgens de kosten wilt verdelen over de desbetreffende maanden.

Om toekomstige verdelingen te zien, gaat u naar Boekhouding - Boekstukken en kiest u Documenttype - Verdeling. Wanneer het tijd is om de volgende verdeling te boeken, verschijnt er een melding.

1. Selecteer Inkoop - Inkoopfacturen - Nieuwe inkoopfactuur.
  2. Registreer uw inkoopfactuur en kies Verdeel.

Als u een geregistreerde inkoopfactuur wilt verdelen, selecteert u de factuur in de lijst en klikt u op Open. Klik vervolgens op Acties - Verdeel.

1. Kies de te verdelen kosten.
  2. Controleer het totale bedrag dat wordt verdeeld en breng zo nodig aanpassingen aan. Het bedrag kan alleen worden gewijzigd in een lager bedrag dan het totale bedrag.
  3. Voer de tussenrekening in waarop de opbrengstenverdeling moet worden geboekt.
  4. Voer de datum in waarop de eerste verdeling moet worden uitgevoerd.
  5. Kies het aantal maanden waarover de kosten moeten worden verdeeld.
  1. Kies Bewaar om weer terug te gaan naar de inkoopfactuur. De verdeelde kosten worden weergegeven in cursief.

Wanneer de inkoopfactuur wordt geboekt, worden er boekstukken voor toekomstige verdelingen voorbereid. Wanneer het tijd is om de volgende verdeling te boeken, verschijnt er een melding.

Verwante onderwerpen

Verdeling van inkoopfacturen beƫindigen