Creditfacturen van crediteuren registreren

1. Selecteer Inkoop - Inkoopfacturen.
  2. Selecteer Nieuwe inkoopfactuur.
  3. Selecteer de crediteur en kies de factuurdatum.
  4. Markeer Creditfactuur.

De instellingen die u heeft gekozen voor de crediteur in het crediteurenbestand bepalen welke velden worden getoond. Als u informatie over de crediteur wilt toevoegen of verwijderen, klikt u op de naam van de crediteur en kiest u Bewerk.

1. Voer de factuurgegevens in.

Als u een factuur van een buitenlandse crediteur crediteert, wordt de wisselkoers opgehaald wanneer u de factuurdatum opgeeft. Het totale factuurbedrag moet in dezelfde valuta staan als op de creditfactuur die u heeft ontvangen.

1. Selecteer de rekening waartegen de creditfactuur moet worden geboekt.

Als u eerder al facturen van de crediteur heeft geregistreerd, wordt dezelfde rekening voorgesteld.

1. Voer een van de volgende acties uit wanneer de factuur klaar is:
Boek De inkoopfactuur wordt nu geboekt en wordt getoond onder Inkoopfacturen in de lijst Openstaande inkoopfacturen.
Bewaar als concept De factuur wordt niet geboekt en wordt bewaard onder Concept in het venster Inkoopfacturen.

Als u een inkoopfactuur van een crediteur in een EU-land ontvangt, is het belangrijk dat u de te vorderen en af te dragen btw aangeeft overeenkomstig de voorschriften van de Belastingdienst. De factuur die u ontvangt, moet btw-vrij zijn, maar met het oog op een juiste btw-aangifte moet u de te vorderen en af te dragen btw registreren wanneer u de factuur invoert. Wend u tot de Belastingdienst voor meer informatie. Als u wilt zien hoe het bedrag wordt geboekt in euro, dan klikt u op Toon boekingen in EUR.

Verwante onderwerpen

Inkoopfacturen registreren
Inkoopfacturen geheel of gedeeltelijk verrekenen met creditfacturen