Betalingen van inkoopfacturen met de directe bankkoppeling verzenden

Als de directe bankkoppeling is ingeschakeld, dan worden inkoopfacturen automatisch naar uw bank verzonden wanneer zij in Visma eAccounting Standaard worden geboekt. Afhankelijk van de bank waarmee u een bankkoppeling heeft en de instellingen die u in het programma heeft ingesteld, kunnen de facturen een voor een naar de bank worden gezonden of allemaal tegelijk in een betalingsbestand.

Wanneer u een factuur boekt, dan wordt deze automatisch voor betaling naar de bank verzonden, tenzij u het veld Bevestig voor betaling geselecteerde inkoopfacturen onder Instellingen - Bedrijf - Facturering heeft gemarkeerd. Dan worden de facturen pas naar de bank verzonden wanneer u daartoe opdracht geeft. Het programma herinnert u er aan dat er nog facturen klaar staan om naar de bank te worden verzonden.

1. Selecteer Inkoop - Inkoopfacturen. Als er facturen zijn die gereed zijn om te worden betaald, dan wordt er boven aan de pagina een bericht getoond.
  2. Klik op Exporteer aan het einde van het bericht.

Alle inkoopfacturen die nog niet eerder voor betaling naar de bank zijn verzonden, worden dan getoond. In deze lijst kunt u de facturen deselecteren die u niet in het bestand wilt opnemen. U kunt ook de betaaldatum wijzigen.

1. Selecteer Verzend.

De geselecteerde facturen worden vervolgens voor goedkeuring en betaling naar de bank verzonden. Denk eraan dat u bij de omgeving voor internetbankieren moet inloggen om de betaalopdrachten te ondertekenen en af te ronden. Het is ook belangrijk dat de vervaldatum die u invoert, de datum van vandaag of een latere datum is. De bank accepteert geen vervaldatums die in het verleden liggen.

Zoekwoorden: betaalbestand, betaalbatch, betalingsbatch, overschrijving, verzamelbetaling

Verwante onderwerpen

Met bankkoppeling werken