Met bankkoppeling werken

Als u met de directe bankkoppeling werkt, dan worden uw banktransacties automatisch van uw bankrekening naar Visma eAccounting Standaard overgebracht. Doordat u geen transacties handmatig hoeft te registreren, bespaart u tijd en vermijdt u het risico dat u transacties over het hoofd ziet of dubbel registreert.

Wanneer u de bankkoppeling heeft ingeschakeld, dan mag u tijdelijk geen transacties handmatig invoeren. Zodra de eerste transacties via de koppeling in Visma eAccounting Standaard zijn ingelezen, kunt u weer transacties van vóór de activatiedatum van de bankkoppeling handmatig invoeren. Op deze manier wordt voorkomen dat u transacties dubbel in het programma invoert.

Bij sommige banken is het ook mogelijk om inkoopfacturen rechtstreeks vanuit Visma eAccounting Standaard ter betaling naar de bank te verzenden. Klik op de onderstaande overzichtstabel om te zien welke mogelijkheden een bankkoppeling met uw bank biedt.

Koppeling met uw bank inschakelen

Om de bankkoppeling in te schakelen moet er in Visma eAccounting Standaard een rekening-courant of een vreemdevalutarekening zijn geregistreerd. Controleer of er voor de rekening waarvoor u de bankkoppeling wilt inschakelen een IBAN is ingevoerd onder Instellingen - Kas- en bankrekeningen. Het IBAN van uw bankrekening kunt u vinden in de omgeving voor internetbankieren of op een rekeningafschrift.

1. Ga naar Instellingen - Kas- en bankrekeningen.
  2. Selecteer de bankrekening waarvoor u een bankkoppeling wilt inschakelen. De knoppen Bewerk en Schakel bankkopp. in worden getoond.
  3. Selecteer Schakel bankkoppeling in. Er wordt een overeenkomst voor u gemaakt en er wordt een koppeling met de bank tot stand gebracht, waarna u wordt verzocht bij de bank in te loggen.
  4. Noteer of kopieer het 7-cijferige serienummer dat wordt getoond. Dit nummer moet verderop in het activatieproces worden ingevoerd.
  5. Log in en volg de instructies van uw bank.

Bekijk ook onze website voor een instructievideo en voor de aandachtspunten per bank. Het duurt doorgaans maximaal 2 werkdagen voordat de koppeling actief is.

Houd er rekening mee dat de bank voor het inschakelen van de directe bankkoppeling kosten in rekening kan brengen. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Verwante onderwerpen

Betalingen van inkoopfacturen met de directe bankkoppeling verzenden
Inkoopfacturen betalen via een betalingsbestand
Bankbestanden inlezen