Facturen aanmaken voor webshop-orders

Wanneer u een bestelling ontvangt in Visma Webshop, wordt die automatisch overgebracht naar Visma eAccounting Standaard. U kunt onder Verkoop - Webshopbestellingen zien welke bestellingen zijn opgehaald naar het programma.

Bestellingen die in uw webshop zijn geplaatst voordat de koppeling tussen de programma's werd ingeschakeld, worden niet overgebracht naar Visma eAccounting Standaard.

1. Selecteer Verkoop - Webshopbestellingen.
  2. Kies in de lijst de verkooporder die u wilt factureren.
  3. Selecteer Open.

U kunt de factuur vóór verzending bekijken door te klikken op de knop Voorbeeld.

1. Wanneer u klaar bent met de factuur, voert u een van de volgende acties uit:
Boek en verzend per email De factuur wordt automatisch verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven voor de debiteur in het debiteurenbestand. Het factuurnummer wordt automatisch in het onderwerp van de e-mail ingevoerd. De factuur wordt bewaard onder Openstaand.
Boek en druk af als pdf De factuur wordt geopend als pdf en kan worden afgedrukt. De factuur wordt bewaard onder Openstaand.
Boek en verzend e-invoice De factuur wordt elektronisch verzonden naar de debiteur via de dienst Visma.net AutoInvoice. De factuur wordt bewaard onder Openstaand.
Bewaar als concept De factuur wordt niet geboekt en wordt bewaard onder Concept.

De factuur wordt toegevoegd aan de lijst onder Openstaande verkoopfacturen.

Bestellingen die met creditcard zijn betaald in de webshop

Als u een bestelling ontvangt in uw webshop en de debiteur heeft betaald met een creditcard, dan wordt de factuur direct geregistreerd als betaald. U vindt die onder Verkoop - Verkoopfacturen, tabblad Alle verkoopfacturen.

Het programma brengt de bestelling over van uw webshop en verzendt tegelijkertijd per e-mail een betalingsbevestiging naar uw debiteur als betaalbewijs. U ontvangt ook een e-mail als melding van een aankoop in uw webshop.

Betalingen waarvoor korting is gegeven in Visma Webshop +

Als uw debiteur een kortingscode heeft ingevoerd voor de aankoop in uw webshop, wordt die automatisch verwerkt in de factuur en boekt het programma de korting. Als de korting van invloed is op de btw, wordt die automatisch berekend door het programma.

Korting

Als u goederen heeft verkocht en de debiteur een korting wilt aanbieden, kunt u dat doen door negatieve regels toe te voegen aan de factuur. Voor een aanbieding "drie kopen, twee betalen", bijvoorbeeld, voegt u een artikelregel toe aan de factuur waarbij u 3 invoert in de kolom Aantal. Op de volgende regel voegt u hetzelfde artikel toe maar voert u in de kolom Aantal -1 in. Op die manier ziet de debiteur op de factuur duidelijk dat u de korting in mindering heeft gebracht.

Let op het volgende:

• Het is niet mogelijk een negatieve waarde in te stellen voor de prijs per stuk.
  • U kunt de factuur alleen boeken als het totaalbedrag van de factuur positief is.
  • Als u een factuur crediteert waarin een negatieve regel staat, wordt de negatieve regel positief op de creditfactuur. U kunt de creditfactuur echter alleen boeken als het totaalbedrag van de factuur negatief is.
  • Als u beschikt over een koppeling met Visma Webshop, heeft het artikel met minteken geen invloed op de voorraad.

Verwante onderwerpen

Artikelen aanmaken
Synchroniseren met Visma Webshop