Rekeningschema

Het Rekeningschema geeft u een overzicht van de grootboekrekeningen voor het geselecteerde boekjaar. U vindt het onder Instellingen - Rekeningschema in Visma eAccounting Standaard. Wijziging van het rekeningschema heeft alleen voor het huidige jaar gevolgen. De gegevens van het vorige boekjaar worden niet beïnvloed.

De btw-code bepaalt op welke regel van de btw-aangifte de rekening wordt opgeteld. Lees meer over btw-codes en hoe zij worden gebruikt in Btw.

Als u het rekeningschema wilt afdrukken, gaat u in het programma naar Boekhouding - Rapporten. U kunt ook een rekeningschema uit een ander programma importeren. Lees meer in Rekeningschema importeren of exporteren.

Verwante onderwerpen

Grootboekrekeningen bewerken
Rekeningschema importeren of exporteren