Rekeningschema importeren of exporteren

U kunt uw rekeningschema met de export- en importfunctionaliteit in Visma eAccounting Standaard op een efficiënte en gemakkelijke manier actualiseren. Om een rekeningschema te kunnen importeren in het programma, moet het bestand zijn aangemaakt als een kommagescheiden csv-bestand. U leest hieronder meer over het bewaren van gegevens in csv-indeling.

Wanneer u een csv-bestand in Visma eAccounting Standaard importeert, is het voor een geslaagde import belangrijk dat elke kolom de juiste header heeft, in de juiste volgorde staat, de juiste codering gebruikt en waarden bevat in de verplichte velden. De kolomheader vertegenwoordigt de velden die u aantreft wanneer u een nieuwe rekening aanmaakt in Visma eAccounting Standaard. Zie de veldtoelichtingen hieronder voor meer informatie over de verschillende velden in het bestand. Een gemakkelijke manier om een bestand aan te maken met de correcte headers en de juiste indeling is het exporteren van een rekeningschema zodat u dat als sjabloon kunt gebruiken voor het importbestand. U leest hieronder meer over het maken van een correct csv-bestand.

Rekeningen toevoegen of wijzigen

Om uw rekeningschema bij te werken exporteert u een csv-bestand (Excel), werkt het rekeningschema bij en importeert het bestand vervolgens weer in het programma. Houd er rekening mee dat wanneer een waarde uniek is (bijvoorbeeld een rekeningnummer) en u deze in het csv-bestand wijzigt, deze niet in het programma zal worden gewijzigd. Als u een unieke waarde wijzigt, zal het programma, wanneer u het bestand importeert, een nieuwe rekening toevoegen en de oorspronkelijke rekening ongewijzigd laten.

Grootboekrekeningen verwijderen

Het is niet mogelijk om met exporteren en importeren rekeningen uit een rekeningschema te verwijderen. Rekeningen die uit een geëxporteerd rekeningschema worden verwijderd, worden uitgeschakeld nadat u dit rekeningschema weer in Visma eAccounting Standaard importeert. Rekeningen die in gebruik zijn, zijn in Visma eAccounting Standaard altijd ingeschakeld.

Standaardwaarde

Er zijn velden die niet verplicht zijn, maar desondanks een standaardwaarde bevatten. Als u regels aan een csv-bestand toevoegt, maar daar geen waarde in zet voordat u het bestand in Visma eAccounting Standaard importeert, zal het programma er voor u de standaardwaarde in zetten.

Verwante onderwerpen

Gegevens importeren of exporteren (csv-bestand)
Debiteurgegevens importeren of exporteren
Crediteurgegevens importeren of exporteren
Artikelgegevens importeren of exporteren

Zoekwoord: meerdere gegevens updaten, rekeningschema importeren, rekeningschema exporteren