Debiteurgegevens importeren of exporteren

U kunt uw debiteurenbestand met de export- en importfunctionaliteit in Visma eAccounting Standaard op een efficiënte en gemakkelijke manier actualiseren. Om de debiteurgegevens te kunnen importeren moet u eerst een kommagescheiden bestand hebben, een zogenaamd csv-bestand. Meer informatie over het maken van een correct ingedeeld csv-bestand vindt u in het algemene onderwerp Gegevens importeren of exporteren (csv-bestand).

In dit onderwerp staat een lijst met veldtoelichtingen voor het importeren en exporteren van debiteurgegevens. Daarin wordt uitgelegd hoe u de gegevens in het csv-bestand invoert, zodat het importeren en exporteren van debiteurgegevens probleemloos verloopt. Wanneer u beschikt over een correct ingedeeld csv-bestand voor de import, helpen de veldtoelichtingen u de debiteurgegevens in het csv-bestand in te voeren.

Wanneer u een csv-bestand in Visma eAccounting Standaard importeert, is het voor een geslaagde import belangrijk dat elke kolom de juiste header heeft, in de juiste volgorde staat, de juiste codering gebruikt en waarden bevat in de verplichte velden. De kolomheaders vertegenwoordigen de velden die u in Visma eAccounting Standaard aantreft wanneer u een nieuwe debiteur aanmaakt.

Debiteuren toevoegen of wijzigen

Om uw debiteurenbestand bij te werken exporteert u een csv-bestand (Excel), werkt het debiteurenbestand in het csv-bestand bij en importeert het debiteurenbestand vervolgens weer in het programma. Houd er rekening mee dat wanneer een waarde uniek is (bijvoorbeeld een debiteurnummer) en u deze in het csv-bestand wijzigt, deze niet in het programma zal worden gewijzigd. Als u een unieke waarde, zoals een debiteurnummer, wijzigt, dan zal het programma bij het importeren van het csv-bestand een nieuwe debiteur toevoegen en de oorspronkelijke debiteur ongewijzigd laten.

Debiteuren verwijderen

Het is niet mogelijk om met exporteren en importeren debiteuren uit een debiteurenbestand te verwijderen. Regels die uit een geëxporteerd bestand worden verwijderd, zijn na het importeren van dit bestand in Visma eAccounting Standaard nog steeds aanwezig in Visma eAccounting Standaard. Als u een debiteur wilt verwijderen, dan moet u dat in Visma eAccounting Standaard doen.

Standaardwaarde

Er zijn velden die niet verplicht zijn, maar desondanks een standaardwaarde bevatten. Als u regels aan een csv-bestand toevoegt, maar daar geen waarde in zet voordat u het bestand in Visma eAccounting Standaard importeert, zal het programma er voor u de standaardwaarde in zetten.

Verwante onderwerpen

Gegevens importeren of exporteren (csv-bestand)
Artikelgegevens importeren of exporteren
Crediteurgegevens importeren of exporteren
Rekeningschema importeren of exporteren

Searchword: meerdere gegevens updaten