Gegevens importeren of exporteren (csv-bestand)

Om gegevens in Visma eAccounting Standaard te kunnen importeren heeft u een kommagescheiden csv-bestand nodig dat bovendien op een bepaalde manier is ingedeeld. De indeling en de gegevens in het bestand komen overeen met de velden die u in het programma aantreft, en functioneren als een soort sleutel die de ingevoerde gegevens aan die velden koppelen.

De makkelijkste manier om een correct ingedeeld csv-bestand te maken is een export te maken van uw huidige gegevens in Visma eAccounting Standaard en vervolgens dat bestand als een sjabloon voor de import te gebruiken. Het bestand krijgt op die manier automatisch de juiste indeling en opmaak, zodat u alleen maar de gegevens die u wilt importeren hoeft in te voeren.

Bevat een veld geen gegevens?

Houd er rekening mee dat u geen csv-bestand kunt exporteren van lege velden. U moet eerst objecten toevoegen, zoals artikelen, debiteuren of crediteuren, afhankelijk van het type gegevens dat u wilt importeren. Meer informatie vindt u in deze onderwerpen: Artikelen aanmaken, Debiteur toevoegen, Crediteur toevoegen.

Gegevens exporteren en correcte csv-bestanden maken

1. Selecteer Instellingen - Import en export.
  2. Selecteer welk type gegevens u wilt importeren.
  3. Selecteer Nieuwe export.
  4. Kies of u uitgeschakelde gegevens wilt opnemen of niet.
  5. Selecteer Exporteer.

De export is nu als een csv-bestand naar uw computer gedownload. Het csv-bestand kunt u nu heel makkelijk als sjabloon voor het importeren van gegevens gebruiken. Meer informatie over het correct toevoegen van informatie vindt u in de onderwerpen die onder aan deze pagina staan. Welk (gedeelte van een) onderwerp u nodig heeft, hangt af van het type gegevens dat u wilt importeren.

Nadat u de gegevens in het csv-bestand heeft ingevoerd, importeert u deze met de onderstaande stappen.

Gegevens uit ingevulde csv-bestanden importeren

1. Selecteer Instellingen - Import en export.
  2. Selecteer welk type gegevens u wilt importeren.
  3. Selecteer Nieuwe import.
  4. Volg de instructies van de wizard om de import te voltooien.