Debiteur toevoegen

Wanneer u een nieuwe debiteur toevoegt, voert u onder andere de gegevens in die nodig zijn om een factuur voor de debiteur te kunnen aanmaken. Met het zoekveld Zoek debiteur, boven aan het gedeelte Algemeen, kunt u gemakkelijk zoeken naar de gegevens van debiteuren door hun KvK-nummer of naam in te voeren. Aan de gegevens van de debiteur kunt u hier ook interne notities toevoegen.

1. Selecteer Verkoop - Debiteuren.
  2. Selecteer Nieuwe debiteur.
  3. Voer het KvK-nummer of de naam van de debiteur in in het zoekveld Zoek bedrijf boven aan de pagina.
  4. Selecteer het vergrootglas van het zoekveld om de zoekresultaten te tonen en selecteer vervolgens in de lijst het zoekresultaat dat overeenkomt met de crediteur, zodat zijn gegevens automatisch worden ingevoerd.
  5. Als u de debiteurgegevens handmatig heeft toegevoegd, dan kiest u in het veld Debiteurtype of de debiteur een bedrijf of een particulier is.

Het debiteurtype dat u kiest, bepaalt of het bedrag op de factuur wordt vermeld met of zonder btw.

1. Voer de overige gegevens van de debiteur in.
  2. Klik op Bewaar. De debiteur wordt getoond in de lijst met Debiteuren.

Verwante onderwerpen

Verkoopfactuur aanmaken
Debiteurgegevens importeren of exporteren
Artikellabels
Debiteurlabels