Boekjaren verwijderen

Het is mogelijk om een boekjaar te verwijderen, maar u kunt alleen het meest recente boekjaar verwijderen en u moet ook voldoen aan de volgende voorwaarden:

• Er mogen geen boekstukken zijn ingevoerd

• Er mogen geen handmatig ingevoerde boekstukken zijn die zijn verwijderd

• Er mogen geen conceptboekstukken zijn

Als er conceptboekstukken zijn, dan moet u deze eerst verwijderen voordat u het boekjaar kunt verwijderen.

1. Selecteer het meest recente boekjaar in de lijst bij Instellingen - Boekjaren en openingsbalans.
  2. Kies Bewerk.
  3. Selecteer Verwijder en selecteer in het venster dat wordt weergegeven nogmaals Verwijder om het boekjaar permanent te verwijderen.

Wanneer u een boekjaar verwijdert, mogen er conceptverkoopfacturen en conceptinkoopfacturen zijn geregistreerd, zolang aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan.

Verwante onderwerpen

Boekjaar en openingsbalans