Inkomende artikelen aanmaken

Inkomende artikelen kunnen handmatig worden aangemaakt, zoals in onderstaande stappen wordt beschreven, of automatisch als gevolg van een voorraadinventarisatie of een creditfactuur.

Houd er rekening mee dat er geen koppeling bestaat tussen de inkomende artikelen en de registratie van inkoopfacturen.
  1. Selecteer Voorraad in het menu.
  2. Selecteer Voorraadwijzigingen.
  3. Selecteer Nieuwe inkomende artikelen.
  4. Selecteer de datum waarop de inkomende artikelen zijn aangemaakt.
  5. Voeg een Omschrijving toe.
Het is geheel aan u welke tekst u als omschrijving gebruikt. Het is misschien een goed idee om een referentie op te nemen naar de inkoopfactuur die aan de inkomende artikelen is gekoppeld.
  1. Selecteer de artikelen die moeten worden opgenomen en voer de gegevens van elk artikel in.
U kunt artikelen zoeken door een nummer of een naam in het veld Artikelnr. te typen. Het is ook mogelijk om nieuwe artikelen toe te voegen door op de knop Nieuw artikel te klikken (deze knop verschijnt als u op het lijstsymbool klikt).

Als u een barcode aan het artikel heeft toegevoegd, dan kunt u (via USB) een barcodescanner op uw computer aansluiten en artikelen zoeken door deze te scannen. Plaats gewoon de cursor in het veld Artikelnr. en scan de barcode.
  1. Pas desgewenst de Inkoopprijs en Verzendkosten aan.
De voorgestelde inkoopprijs en verzendkosten worden ontleend aan het artikelbestand. Als u de inkoopprijs en verzendkosten bij het maken van inkomende artikelen wijzigt, dan worden deze gegevens ook bijgewerkt voor het artikel, mits Wijzig inkoopprijs en verzendkosten bij aanmaken van nieuw inkomend artikel voor het artikel is gemarkeerd.
  1. Selecteer Registreer.
Als u op een later moment verder wilt werken aan de inkomende artikelen, dan kunt u Bewaar als concept selecteren.

Afhankelijk van de gemaakte keuzes vindt u de inkomende artikelen nu bij Voorraadwijzigingen, op het tabblad Concept of Niet afgestemd.

De inkomende artikelen kunnen worden aangepast of verwijderd zolang deze niet zijn geboekt. Houd er rekening mee dat het aantal artikelen alleen kan worden aangepast zolang het aantal niet is verminderd door uitgaande artikelen, bijvoorbeeld door een verkoopfactuur.

Verwante onderwerpen

Voorraadwijzigingen
Uitgaande artikelen aanmaken
Voorraadinventarisatie