Uitgaande artikelen aanmaken

Uitgaande artikelen kunnen handmatig worden aangemaakt. Dit wordt in de stappen hieronder beschreven. Uitgaande artikelen worden ook automatisch aangemaakt door een voorraadinventarisatie uit te voeren of door een verkooporder of verkoopfactuur aan te maken. De voorraad wordt dan automatisch verlaagd met het aantal artikelen dat is besteld of gefactureerd.

1. Selecteer Voorraad in het menu.
  2. Selecteer Voorraadwijzigingen.
  3. Selecteer Nieuwe uitgaande artikelen door op de pijl naast de knop Uitgaande artikelen te klikken.
Houd er rekening mee dat de datum van uitgaande artikelen alleen de datum van vandaag kan zijn.
  1. Voeg een Omschrijving toe.
  2. Selecteer de artikelen die als uitgaande artikelen uit de voorraad moeten worden geleverd.
U kunt artikelen zoeken door een nummer of een naam in het veld Artikelnr. te typen. Als u een barcode aan het artikel heeft toegevoegd, dan kunt u (via USB) een barcodescanner op uw computer aansluiten en artikelen zoeken door deze te scannen. Plaats gewoon de cursor in het veld Artikelnr. en scan de barcode.
  1. Voer het Aantal in.
  1. Selecteer Registreer.
Als u op een later moment verder wilt werken aan de uitgaande artikelen, dan kunt u Bewaar als concept selecteren.

Afhankelijk van de gemaakte keuzes vindt u de uitgaande artikelen nu bij Voorraadwijzigingen, op het tabblad Concept of Niet afgestemd.

Het programma werkt volgens het FIFO-principe (First In First Out), hetgeen betekent dat wanneer u uitgaande artikelen aanmaakt, de artikelen die het eerst aan de voorraad werden toegevoegd, en dus het langst op voorraad hebben gelegen, als eerste worden uitgeleverd.

Houd er rekening mee dat u alleen nog de omschrijving kunt bewerken nadat uitgaande artikelen zijn geregistreerd.

Verwante onderwerpen

Voorraadwijzigingen
Inkomende artikelen aanmaken
Voorraadinventarisatie