Favoritter og direktevalg

Generelt

For å lette tilgangen til rutiner og forbindelser du benytter ofte, kan du lage deg favoritter. I tillegg kan du benytte direktevalg / direktemenyer for å starte opp ønsket rutine.

Favoritter (kommandoer)

Etter at du åpnet en klient, kan du bygge opp favoritter for de rutinene / kommandoene du oftest benytter i menyen, for eksempel bilagsregistrering eller registrering av ordre, med videre.

For å lage ny favoritt, drar du bare valget fra hovedbildet og drar dette til linjen nederst i bildet. Når du drar en kommando til linjen får du spørsmål om hvilken gruppe du ønsker å legge favoritten i. Du kan opprette nye grupper i bildet.

Du finner igjen favorittene dine under Favoritter | Favoritter i bildevelgeren til venstre i bildet:

Favorittforbindelser

I oppstartsbildet (Hjem) kan du bygge opp en liste over dine favorittforbindelser. Dette kan være kunder, leverandører, medarbeidere eller andre forbindelser på tvers av firma/klienter.

Listen bygger du opp ved å velge firma/klient hvor forbindelsen er opprettet. Deretter søker du frem ønsket forbindelse, og velger denne med høyre museknapp. Velg så Legg til som favoritt i meneyne.

Forbindelsen vil da dukke opp under Hjem | Favoritter | Favorittforbindelser:

Favorittrapporter

Du kan bygge opp en favorittliste over de rapportene du jevnlig skriver ut.

For å flytte rapporter til favoritter, markerer du ønsket rapport, og drar denne til Favoritter:

Hurtigtaster

Det er lagt vekt på at du i størst mulig grad skal kunne benytte tastaturet i Visma Quality Management.

For at hurtigtastene skal virke, må du ha tilgang til aktiviteten ved at du står i relevant bilde. I flere av bildene må du trykke Alt for å få frem understrekingen som viser hurtigtastene.

Direktevalg / direktemenyer

Fra klientbildet kan du benytte direktevalg/direktemenyer for å gå direkte til ønsket kommando.

Merk! Når du har åpnet en klient, vil markøren være plassert i søke-/kommandofeltet som standard.

Dersom du for eksempel ønsker å gå til bilagsregistrering i Visma Business, kan du enten begynne å skrive inn bilagsregistrering i feltet og velge dette, eller du kan skrive inn hurtigvalget (vindusnummeret) som du ser før valget (her V211):