Smartlenker

Generelt

Med Smartlenker kan du legge inn direkte oppslag på internett fra listevisningen for forbindelsene. Dette er særlig nyttig når du har behov for hyppige oppslag på en internettside.

Du kan også legge flettekoder i linken slik at systemet automatisk gjør oppslag basert på firmaopplysninger som ligger i basen. Dersom verdier mangler i flettekoden for å kunne gjøre oppslaget, vil du få anledning til å legge inn disse manuelt.

Standard Smartlenker

For å oppdatere standard smartlenker, går du til fanen Hjem båndet øverst i hovedvinduet, og velger Generelt | Systeminnstillinger | Smartlenker i gruppen Vedlikehold, og klikker på knappen Oppdater:

Du får da opp et bilde som viser alle standard smartlenker:

Eventuelt fjern haker på smartlenker du ikke ønsker å oppdatere, og klikk OK for å opprette/oppdatere smartlenkene.

Smartlenkene vil da være tilgjengelig og vises i oversikten:

Nye Smartlenker

Du kan fritt legge til nye lenker om du ønsker dette.

For å opprette nye smartlenker, klikker du på Ny i bildet. Fyll ut Navn og Webadresse, samt evt. legg til ønskede flettekoder på relevant sted i lenken.

Klikk deretter OK for å lagre smartlenken, og denne vil da være tilgjengelig for bruk.

Benytte Smartlenker

For å benytte smartlenker, markerer du ønsket forbindelse, for eksempel en kunde, og klikker på forbindelsen med høyre musknapp.

Velg deretter Smartlenker:

Smartlenken fyller ut informasjon fra forbindelsen og åpner nettsiden i standard browser.

Dersom det mangler informasjon på forbindelsen som smartlenken krever, for eksempel du spør på Brønnøysundregistret og kunden mangler organisasjonsnummer, får du opp et eget bilde hvor du må fylle ut denne informasjonen for å kunne vise nettsiden: