Programinstallasjon

Installasjonsfilen finnes på Visma Support Community. Når du installerer WebFaktura Admin, får du hjelp av en Wizard som leder deg gjennom.

Vi anbefaler at du holder WebFaktura Admin oppdatert med siste versjon.

Oppgradering fra tidligere versjon

Merk!

Ved oppgradering fra tidligere WebFaktura Admin-versjon

• Ta vare på XML-filen WebFakt.xml og endre navnet på VismaWebFaktura.exe.config.xml som ligger i mappen WebFaktura der WebFaktura var installert
  • Avinstaller det gamle WebFaktura Admin
  • Se egne punkt merket oppgradering i installasjonsbeskrivelsen under oppgradering.

Installasjon

1. Start installasjon ved å kjøre filen WebFakturaSyncInstaller.msi
  2. Etter velkommen, trykk Neste
  3. Du må velge ERP­ systemet WebFaktura skal kjøres mot. Velg Visma Business
  4. Angi mappen hvor Visma Business er installert under Visma Business Location
  5. I neste bildet angir du mappen hvor du vil installere WebFaktura Admin. Den skal lagres i Business-mappen der Visma Business er installert, f. eks C:\Program Files (x86)\Visma\Business\WebFaktura

NB! Bruk denne stien både for program og data, ikke det som installasjonsprogrammet foreslår.

6. Klikk på Neste og deretter Installer
  7. Når du starter opp programmet, må du legge inn Brukernavn, Passord, VBSys, Hovedklient (Oppgradering: hvis du oppgraderer så se i tidligere WebFaktConfig.xml for verdiene som du tidligere har brukt)
    1. Brukernavn / Passord
      Her registreres navn og passord for Systembruker i Visma Business. NB! Det er viktig at dette er registrert i Visma Business.
    2. VBsys base (standard).
      Normalt skal verdien “standard” legges inn her.
    3. Hovedklient VB
      Her foreslås 1 som normalt er hovedklient i Visma Business, men dette kan endres.
  8. Hvis dere kjører WebFaktura-programmet fra en arbeidsstasjon, så må VismaWebFaktura.exe.config.xml endres. (Ved oppgradering må filen endres tilsvarende som den gamle VismaWebFaktura.exe.config.xml-fila var endret.)
    1. Cirka midt i filen ligger følgende tagger:
      <client>
      <endpoint address="http://localhost:2001/GenericService" behaviorConfiguration="nullX509Behavior" binding="wsHttpBinding" bindingConfiguration="vbsSecuredBinding" contract="Visma.BusinessServices.Generic.IGenericService">
      <identity>
      <dns value="VBSTestCert"/>
      </identity>
      </endpoint>
      <endpoint address="http://localhost:64193/WfSyncService.svc" binding="basicHttpBinding" bindingConfiguration="BasicHttpBinding_IWfSyncService" contract="WFService.IWfSyncService" name="BasicHttpBinding_IWfSyncService"/>
      </client>

Her må du endre localhost i “endpoint address” til serverens navn eller ip-adresse, og eventuelt porten f. eks slik:
      <endpoint address=http://193.95.1.11:2001/GenericService

2. Litt lengre ned i XML-fila finner du:

<applicationSettings>
      <VismaWebfaktura.My.MySettings>
      <setting name="GlobalServerHostName" serializeAs="String">
      <value>localhost</value>
      </setting>
      <setting name="SettingsLocation" serializeAs="String">
      <value>C:\ProgramData\Visma\WebfakturaSync\</value>
      </setting>

Endre "SettingsLocaton" til samme "share" som Visma Business med undermappen til WebFaktura - eksempel \\SERVER\BUSINESS\WEBFAKTURA