Programinstallasjon

WebFaktura Admin (Sync) installeres ved hjelp av en setup-fil. Installasjonsfilen finner du på Community - https://vucustomer.visma.com/Download?areaId=74 (må logge inn i Community)

Når du installerer WebFaktura Admin, får du hjelp av en Wizard som leder deg gjennom.

Oppgradering fra tidligere versjon

1. Kopier variables.xml til en midlertidig mappe (for sikkerhets skyld)
  2. Avinstallerer WebFaktura Admin
  3. Installer den nye WebFaktura Admin
  4. Kopier tilbake variables.xml (hvis nødvendig)

Installasjon

1. Start installasjon ved å kjøre filen WebfakturaSyncInstaller.msi
  2. Etter velkommen, trykk Neste
  3. Du må velge ERP­ systemet WebFaktura skal kjøres mot. Velg Global
  4. Hvis foreslåtte stier skal brukes, trykk Neste. (Ønsker du å endre stier, for eksempel til en delt mappe på serveren - se eksempel under)
  5. Klikk på Installer

Arbeidsstasjon/PC

Hvis du ønsker å kjøre programmet fra en arbeidsstasjon/PC, må du opprette en delt mappe på samme server hvor Visma Global er installert.

Eksempel:

• Opprett en program mappe som deles ut, for eksempel Programmer på disk E
  • Opprett mappen E:\Programmer\Visma\WebFaktura Sync for programmet VismaWebFaktura.exe mm.
  • Opprett mappen E:\Programmer\Visma\WebFaktura Sync\Data for programdata
  • Last ned, pakk ut og start installasjonen
  • Endre stiene til ønsket mål.

Etter installasjon kan det legges ut snarvei på arbeidsstasjonen / PC-en som peker til VismaWebFaktura.exe. I dette eksempelet vil det bli: E:\Programmer\Visma\WebFaktura Sync\VismaWebFaktura.exe

WebFaktura Admin

Produktet inneholder flere elementer.

Her er de viktigste filene:

Filnavn Beskrivelse
VismaWebfaktura.exe Hovedprogrammet WebFaktura Admin
VismaWebfaktura.exe.config Konfigurasjonsfil
Ca 20 DLL-filer DLL-filer som styrer kommunikasjonen med Visma Global mm

I tillegg opprettes disse filene:

Filnavn Beskrivelse
variables.xml Her lagres alle innstillinger og variabler som opprettes for klientene
WebfakturaLog.txt Dette er loggfilen. Her logges alle nye klienter og all synkronisering.

Hvis du ikke endrer stien for programfilene når du installerer WebFaktura Admin, vil de legger seg på C:\Program Files (x86)\Visma\Webfaktura Sync.

Datafilene vil legge seg på C:\ProgramData\Visma\WebfakturaSync.

NB! Pass på at det tas jevnlig backup av fila variables.xml. Denne inneholder viktig informasjon.