Korrigere avvik som skyldes feilaktig kobling til salgskontering

Når du har lagt til produkter i ditt produktregister har du angitt hvilken produktkontering de skal ha. Produktkonteringen forteller tjenesten hvordan salget av produktet skal bokføres, blant annet hvilken mva-konto som skal brukes.

Hvis du har valgt feil produktkontering på produktet eller brukt en produktkontering med feil innstillinger, blir det feil i mva-meldingen.

1. Velg Salg - Fakturaer.
  2. Velg den fakturaen som inneholder den feilaktige produktkonteringen.
  3. Velg Handling - Kreditere.
  4. Foreta et av følgende valg når du er ferdig med fakturaen:
Bokfør og send via e-post Fakturaen sendes automatisk til e-postadressen som er angitt på kunden i kunderegisteret. Fakturaen lagres under Ubetalte fakturaer.
Bokfør og opprett PDF Fakturaen lagres som PDF og kan skrives ut på papir.
Lagre utkast Fakturaen bokføres ikke og lagres under Utkast.
  1. Velg Salg - Faktura, og fanen Ubetalte fakturaer.
  2. Velg den faktura du krediterte.
  3. Velg Handling - Kjede.
  4. Velg den fakturaen som skal kjedes.
  5. Velg Bokfør.
  6. Velg Salg - Produkter.
  7. Velg den fakturaen som inneholder den feilaktige produktkonteringen.
  8. Velg Neste.
  9. Endre produktkonteringen for produktet.
  10. Opprette en ny faktura.

Om mva-satsen påvirkes, bør også en ny faktura som korrigerer eventuelle differanser sendes til din kunde.

1. Opprett en ny mva-melding for aktuell periode når du har gjort unna alle nødvendige korrigeringer.

Relaterte emner

Opprett manuelt bilag
Rapport for mva-avvik
Salgskontering