Mva-sats

Hva er mva?

Mva (merverdiavgift) er avgift som legges til på salg av varer og tjenester som må deklareres til Skatteetaten.

Mva-sats

Vi bruker ulike skattesatser avhengig av type produkt eller tjeneste du selger. De forskjellige mva-satsene registreres når du oppretter et produkt. All inngående og utgående mva, samles og rapporteres til Skatteetaten.

Mva-rapport

Hvor ofte skal ditt firma rapportere mva avhenger av firmaets omsetning. Besøk Skatteetatens nettside for å lære mer om de forskjellige mva-periodene.

Under Regnskap - Mva-melding vises en liste med de mva-meldingene som er opprettet tidligere. Når du klikker på en linje i listen utvides den og du ser hvordan bokføring av mva-meldingen er gjort.

Følgende trinn gjøres når du jobber med mva-meldinger: